woensdag 24 april 2024

CKV Nieuwerkerk knokt zich naar een gelijkspel

In speelronde 2 heeft CKV Nieuwerkerk een zwaarbevochten punt weten te pakken tegen Excelsior uit Delft. Na een 5-6 achterstand bij rust leek Excelsior in de tweede helft de winst te pakken. Excelsior stond bij 7-9, 9-10 en 10-11 op voorsprong. Vooral de 7-9 stond heel lang op het scorebord. Goals van topscoorder Manuel Rook (5) en Nikita Ephraim zette Nieuwerkerk, ondanks veel slordigheden toch naast Excelsior. Dat was te danken aan de defensie! In de slotfase zorgden Lotte Larooij en invalster Tessa van Dijk voor belangrijke goals. Het publiek, in groten getale aanwezig, had een strijdend Nieuwerkerk gezien en kon dat waarderen ondanks de continue regen op de Kleine Vink.

Een bijzonder aanvangstijdstip afgelopen zaterdag op de Kleine Vink. De wedstrijd Nieuwerkerk – Excelsior begon pas om 18:00u. Het publiek was in de stemming gezongen door zangeres Belinda en ging er eens goed voor staan. Het was slecht weer met veel regen. Toch was het lekker druk. Het publiek was blijkbaar nieuwsgierig naar het nieuwe Nieuwerkerk 1.

In de beginfase zag dit publiek een hard werkend Nieuwerkerk, maar helaas vielen de doelpunten weer niet makkelijk. Excelsior schoot via Wouter Kamps de eerste bal binnen en Nieuwerkerk kon in de achtervolging, zoals bijna de gehele wedstrijd. Verdedigend stond het wel heel sterk bij de ploeg van Tims en Beuk. De spelers van beide kanten hadden te maken met slechte weersomstandigheden met soms enorme buien en wind. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar speelden zeker niet hun beste spel.

Kort voor rust had Nieuwerkerk een opleving. Door onder meer drie goals van Manuel Rook had de ploeg op 5-4 voor de eerste keer een voorsprong te pakken. Nikita Ephraim was toen al in de ploeg gekomen. In het vak met uitstekend reboundwerk van Matthijs Lansbergen (tegen de lange Ryan Heemskerk) duurde het te lang voordat de doelpunten vielen. Aan de andere kant de complimenten voor Huijser/Wilhelm/Vd Velde en Larooij voor hun uitmuntende verdedigende werk. Toch kon Excelsior het tij nog keren voor rust en met een 5-6 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft hetzelfde verhaal. De goals bleven enorm duur. Excelsior leek de punten te gaan pakken bij 7-9. Toen ging het Nieuwerkerk publiek er nog eens goed achter staan. Enorm veel plaatsfouten in deze fase in een aanval die juist de rust nodig had om eindelijk weer goals te maken.

Aan de andere kant bleef gelukkig elke bal voor die fantastische defensie. Het harde werken werd beloond! Actie Lansbergen naar binnen, overname en schotje Rook: 8-9. Kort daarna een schot van de inmiddels in het veld gekomen Tessa van Dijk. Goede rebound Rook, Ephraim vrij van een meter of 6: 9-9!

Zoals dat altijd gaat met korfbal was het aan de andere kant gelijk weer raak door Jelmer Beijeman, 9-10. Maar direct daarna Lotte Larooij achter de korf met haar tweede goal na rust! 10-10. Excelsior invaller Jop de Boo miste vervolgens in de slotfase een strafworp. Hij maakte het goed met een prachtige doorloper 10-11. Tim Nome in het veld voor Rook. Invalster Tessa van Dijk die door goed reboundwerk drie schoten achter elkaar kon nemen. En drie keer is scheepsrecht en daar was de luid bejubelde 11-11 in de laatste minuut!

Overall gezien een gewonnen punt voor Nieuwerkerk. In de slotfase was de ploeg beter, maar het had ook zomaar anders kunnen lopen. Nieuwerkerk zal deze week op zoek moeten naar wat makkelijkere goals. Met de inzet en de verdediging is helemaal niks mis.