-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Zwemseizoen Niemo Barracuda weer van start

Het nieuwe zwemseizoen was vorige week geopend tijdens een gezamenlijke BBQ met de waterpoloërs en de wedstrijdzwemmers. Aansluitend hebben de wedstrijdzwemmers een survival race gehouden waarbij doorzetting vermogen en modder het thema was. Modder omdat menig zwemmer tot aan de nek verdween in de blubber als je de touwen te vroeg los liet.

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd voor de minioren, de zeer jeugdige zwemmers. Voor sommige de eerste wedstrijd ooit dus er was voor de ploegleiders werk aan de winkel om deze zwemmers alle procedures uit te leggen. Met veertien zwemmers werden er 48 afstanden gezwommen en waren er al 28 PR (persoonlijk record) gezwommen. Grootste verbetering was deze dag voor Quinn Walter die maar liefst 23 seconde van zijn tijd af zwom.

Voor de grotere zwemmers, junioren, jeugd en senioren stond zondag het lange afstand circuit (LAC) op het programma. Verspreid over het seizoen worden meerdere wedstrijden gehouden met juiste de lange afstanden tot wel 2000 meter. Bij deze wedstrijd merkte hoofdtrainer Walter Rolloos dat er toch best een aantal zwemmers de vorm nog aan het zoeken zijn. Werk aan de winkel dus want volgende week staan de regio kampioenschappen estafette voor de deur, dan moet iedereen scherp zijn.

Advertentie