8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Bosje Gerberas niet meer te koop aan de Hoofdweg Nieuwerkerk (video)

Wie kent hem niet, de man die al drie jaar lang staat te zwaaien met een bosje in zijn handen om voorbijgangers te lokken naar de Drive-In voor de verkoop van Gerbera’s uit de kas. De kweker, Koolhaas Natuurlijk, heeft besloten om de activiteiten voort te zetten in de andere locatie in Bleiswijk.

Dankzij Putin moeten we hier dicht, het is niet meer te doen in deze kas met de huidige tarieven voor electriciteit en gas” legt Arie Boertje, de Gerberaman uit. Hij verteld het verhaal met pijn in zijn hart want wekelijks stond hij daar, met zijn kleindochters. Het idee was ooit geboren toen er geen bloemen meer geleverd konden worden aan de bloemenwinkels en verkoop aan de weg een laatste strohalm was. Klanten vertellen dat ze het erg jammer vinden.

Na drie jaar is het een begrip in Zuid Holland geworden stelt Boertje. Niet alleen automobilisten toeteren en zwaaien. Af en toe stopt een bus om even te vragen hoe het gaat zelfs vanuit een ambulance wordt driftig gezwaaid. Maar na 1 oktober is het voorbij. Geen wekelijkse update meer op Facebook en geen bloemen meer aan de weg.

Wat er verder gaat gebeuren met de kas ter grootte van 3 voetbalvelden kon Boertje niet vertellen. Het kan worden verhuurd nog of kan het gebruikt worden van zogenaamde koudstook producten zoals bijvoorbeeld bloemkool. Maar Arie zou Arie niet zijn als hij nog een dag straalt!

Advertentie