8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Vergeten bouwlamp uit wielkast vliegtuig valt door dak stalling in Zevenhuizen

Een deel van een vergeten bouwlamp , afkomstig uit een wielkast van een vliegtuig is afgelopen week door het dak van een stalling van een kassencomplex aan de Noordelijke Dwarsweg gevallen. De eigenaar van de stalling was compleet verrast en nam contact op met de luchtvaartpolitie.

Deze organisatie herkende het onderdeel niet als een onderdeel van een vliegtuig en het nasporen van een registratienummer, lijkend op een vluchtnummer, leverde niks op. De eigenaar bleeft het apart vinden en is gaan zoeken via zijn kennissenkring.

Op Rotterdam The Hague Airport werd het onderdeel herkend en het bleek om een bouwlamp te gaan die waarschijnlijk donderdagnacht bij een vliegtuigmaatschappij was gebruikt op de luchthaven en vermoedelijk is vergeten na de werkzaamheden. Bij het vertrek van het vliegtuig over de Zuidplaspolder zou dit onderdeel naar beneden zijn gevallen. De voet van de lamp is in de berging terecht gekomen, de lamp zelf is nog niet teruggevonden.

De eigenaar van de stalling liet weten dat, na contact gehad te hebben met de luchtvaartmaatschappij, alles verder netjes wordt afgehandeld met betrekking tot de schade.

De luchtvaartmaatschappij liet via een woordvoerder aan Gouwe IJssels Nieuws weten dat de zaak hoog opgenomen wordt en alles wordt nagegaan om de oorzaak te vinden. De woordvoerder had wel een groot vermoeden maar kon nog niet bevestigen dat het inderdaad van deze luchtvaartmaatschappij afkomstig is.

Advertentie