8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Dag 2 van de Nationale Petanque Competitie

Dat petanque een echte sport begint te worden, bleek weer op dag 2 van de NPC, met drie teams in deze competitie heeft JBC Nieuwerkerk een stempel weten te drukken op de Petanque sport in de gemeente Zuidplas. Op 1 oktober werd de tweede ronde van de NPC gespeeld. JBC Nieuwerkerk 1 en 2 speelden in eigen hal tegen resp. Zoetermeer 1 en Les Pointeurs 2.


Na de eerste ronde doubletten had JBCN 1 een voorsprong van 2-1. Helaas werden beide tripletten verloren. 2-3, met nog drie doubletten te gaan. De eerste partij die was afgelopen werd gewonnen door de Nieuwerkerkers. De twee partijen die nog gespeeld werden gingen gelijk op en bleven spannend tot het eind. Helaas werden beiden met 12-13 verloren, waardoor de bezoekers de punten mee naar Zoetermeer konden nemen.

JBCN 2 ging voortvarend van start. Na de eerste ronde hadden ze een voorsprong van 3-0 en na de tripletten een voorsprong van 4-1. Door in de laatste ronde twee van de drie partijen te winnen, werd de uitslag bepaald op 6-2. De eerste overwinning voor het gepromoveerde team is binnen.

JBCN 3 speelde in Zoetermeer tegen het derde team van de gelijknamige club. Na de eerste ronde stond JBC Nieuwerkerk met 2-1 voor, maar beide tripletten werden verloren, 3-2 achter. In de laatste ronde wist ons derde team maar één partij te winnen, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-3.

De volgende NPC ronde wordt gespeeld op zaterdag 15 oktober.

Advertentie