8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Niemo Barracuda start sterk in Nationale zwemcompetitie

Na de winst in de A-klasse wachten de selectiezwemmers van hoofdcoach Walter Rolloos de grootste uitdaging in de clubgeschiedenis namelijk uitkomen in de eerste divisie. Vorig jaar werd er nog gestreden tegen de beste regionale zwemverenigingen, nu behoren de tegenstanders bij de beste verenigingen uit Nederland.

De wedstrijd begon met twee estafette programma’s en daarbij eindigde de barracuda zwemmers op beide afstanden op een keurige derde plek. Bij de opvolgende individuele programma’s beet Anouchka Bos het spits af met de 100 meter schoolslag en won deze afstand met bijna drie seconden voorsprong. Deze mooie PR (persoonlijke record) van Bos bleek aanstekelijk, Mila Oomens vermorzelde de tijden van haar directe tegenstanders op de 200 meter schoolslag met maar liefst 20 seconden. Jinth Engelse deed daar nog een schepje bovenop door het clubrecord alle leeftijden op de 100 meter rugslag te verpulveren.

Bij de jongens liet Joep Lindhout van zich spreken door een 26 jaar oude clubrecord op de 200 meter rugslag in zijn leeftijd categorie te verbreken. Eli Shields verbeterde op deze afstand zijn PR met bijna tien seconde. Grootste verbetering ging deze wedstrijd naar Dylan Dortland hij zwom bijna vijftien seconden af van zijn tijd op de 100 meter vlinderslag. Ook schoolslag specialist Thijs Visser liet van zich spreken, op al zijn gezwommen afstanden verbrak hij zijn eigen PR met meerdere seconden.

Al met al een fantastische start in deze competitie, met een deelnemers veld van zeventien verenigingen staat NieMo Barracuda op een keurige achtste plek. Volgende ronde staat al in de agenda namelijk 19 november.

Advertentie