8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Spectaculaire rockshow Symphonic Rock Night zondag in ‘t Blok

Vlak voor de start van hun nieuwe theater-tournee, staat de gerenommeerde rockband Symphonic Rock Night aanstaande zondagmiddag 9 oktober om 15.00 uur in ‘t Blok t Nieuwerkerk. Met de 2,5 uur durende kakelverse derde theatershow ‘The third line’, in goed Nederlands: ‘het derde hoofdstuk’. De voorverkoop (€ 15 per ticket) wijst inmiddels al richting volle zaal. Muziekliefhebbers van bands als o.a. Pink Floyd, Genesis, Supertramp, The Beatles, Marillion, Rush en Camel, kunnen in deze voorstelling genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. Met de splinternieuwe leadzangeres Yvon Mocking, die zondag haar debuut maakt.

Verpletterend debuut

Al vanaf het verpletterende debuut in 2017, regent het positieve kritieken bij de spectaculaire live-band, die ook qua beeld en geluid een hoog niveau haalt. ,,Deze show ‘is binnen dit genre het allerbeste wat Nederland te bieden heeft’, aldus één van de vele reacties in de pers. Die unaniem lovend is over Symphonic Rock Night. De show wordt gedragen door negen ervaren en hoogopgeleide topmuzikanten uit het hele land, die de symfonische rock-muziek kunnen dromen. Met twee toetsenisten, twee topgitaristen en twee dames (zang en saxofoon).

Gitaar-virtuoos Mahangoe: ,,We spelen inmiddels al wat jaartjes samen en brengen in deze nieuwe show ook klassiekers van bands als Yes, The Eagles, Solution en Camel We worden vaak de beste tributeband in dit genre genoemd en hebben dus een eer hoog te houden. Dat doen we in deze nieuwe show beter dan ooit, met legendarische nummers als Echoes van David Gilmour en drie songs van Genesis. We blijven daarbij weer heel dicht bij het origineel.”

Doelgroep

De Symphonic Rock Night toert vanaf 22 oktober 2022 tot en met 29 april 2023 langs flink wat Nederlandse theaters. Mahangoe: ,,Van Alphen tot Steenwijk en Terneuzen tot Winschoten. Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. De voorbije seizoenen waren de schouwburgen bij ons vaak al maanden vooraf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, scoorde over de tour een rapportcijfer van 9.3. Het publiek was lovend. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij zitten graag op het ‘pluche’ in een comfortabele theaterstoel, in plaats urenlang staan in een popzaal.” 

De Symphonic Rock Night-theatertournee gaat het hele land door. Het laatste concert is 29 april 2023 in de Deventer Schouwburg. De band doet ook de volgende steden aan: Barneveld, Hardenberg, Amersfoort, Winschoten, Wageningen, Hoogeveen, Hoofddorp, Zoetermeer, Steenwijk, Lelystad, Rijswijk, Terneuzen en Dordrecht. De kaartverkoop is reeds gestart bij de lokale theaters en de nationale theaterkassa (www.ntk.nl). Meer info staat op de website www.symphonicrocknight.nl.

Advertentie