vrijdag 26 april 2024

Dames Jumbo ZVH start competitie met winst

De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag hun eerste competitiewedstrijd in de derde divisie tegen het tweede damesteam van Taurus in Houten. De dames van Jumbo staan dit seizoen onder de leiding van trainer/coach Robin BHaggan en er is ook nog een extra speelster bijgekomen Julia Zwinkels. In een goed gespeelde wedstrijd wist Jumbo via de setstanden 20-25, 25-17, 19-25 en 14-25 een 1-3 overwinning te behalen.

Coach Robin Bhaggan kon in deze wedstrijd niet beschikken over Vera Bruggeman. De volgende basis werd door Jumbo ZVH het veld ingestuurd: Demi van ES, Sonja van Mil, Marina Mijajlovic, Anniek Scheffers, Julia Zwinkels, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. De beginfase ging gelijk op en Taurus kon een lichte voorsprong opbouwen, Bij Jumbo zorgde Jolien van Dam met goed verdedigend werk waardoor Demi van Es haar aanvallers goed kon aanspelen. Zodat de Zevenhuizense dames weer op voorsprong kwam in de eindfase kon Julia Zwinkels het beslissende punt scoren met haar blok 20-25.

In de tweede set bleef dezelfde samenstelling in het veld staan. Ook nu weer kon Taurus de Zevenhuizense dames lastig maken en kwamen voor. Coach Robin Bhaggan bracht in de deze set Mariëlle Gerritsen in voor Julia Zwinkels en nam Inge van Tilburg het spelverdelen van Demi van Es over. De servicedruk van Jumbo veel wegen Taurus kon deze set met 25-17 winnen.

Dezelfde opstelling die eindigde in de tweede set bleef staan in de derde set. Jumbo ZVH ging voortvarend van start. Marina Mijajlovic wist met haar service de verdediging van Taurus te teisteren. Maar ook aanvallend waren Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil op dreef en dat zorgde ervoor dat Jumbo ZVH deze set met 19-25 winnen.

De vierde set was nog strakker georganiseerd, de pass van Jolien van Dam zorgde dat het spelverdelen goed ging en daardoor sterke aanvallen. In deze set wist Sonja van Mil met haar sterke blokkering te onderscheiden. Op het eind was Anniek Scheffers verantwoordelijk ervoor dat Jumbo na het laatste 10 services deze set met 14-25 afsloot.

Voor de Zevenhuizense dames staat de volgende wedstrijd in het dorpshuis Swanla gepland. Om 16.30 uur speelt Jumbo ZVH dan tegen het tweede damesteam van Inter Rijswijk