8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Maakt Kunst gelukkig?

Onder deze intrigerende titel houdt beeldend kunstenaar/docent Kunstgeschiedenis Carina Mathot op dinsdag 11 oktober de SBKZ lezing in dorpshuis Swanla. “Een mens zou iedere dag van zijn leven naar muziek moeten luisteren, een gedicht lezen of een mooi schilderij of beeld bekijken. Opdat door de dagelijkse zorgen, het gevoel voor schoonheid dat de menselijke ziel heeft, niet verloren zal gaan”. (Citaat Johann Wolfgang Goethe).

De lezing begint met een inleiding met voorbeelden van veel inspiratiebronnen (zoals het Goethe-citaat) uit de geschiedenis op de Beeldende Kunst. Vervolgens presenteert Carina een overzicht van haar kunstoeuvre.

Na de pauze daagt ze ons uit tot een discussie aan de hand van stellingen als: Wat is het belang van de waarde van Beeldende Kunst voor jezelf en voor bijv. de economie, het sociaal domein etc.

Na afloop van de lezing krijgen de deelnemers aan de lezing (gratis) het boek “50 jaar beeldend kunstenaar” uitgereikt. U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Daarin vermeldt u: Lezing 11 oktober Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 12. Te voldoen op bankrekening: NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas. o.v.v. Lezing 11 oktober en uw naam.

Advertentie