8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Vogelgriep in Waddinxveen: 80.000 kuikens geruimd – Clazing uitzondering vervoersverbod

Bij een boerderij in Waddinxveen is vogelgriep uitgebroken. Het gaat hier om de hoogpathogene aviaire influenza en daarom is er een uitgebreid vervoersverbod van 10 kilometer afgekondigd. Voor exportslachterij Clazing in Zevenhuizen is een uitzondering gemaakt in de maatregelen. De 80.000 vleeskuikens op de besmette boerderij worden geruimd.

Als er op bedrijf op minder dan 3 kilometer van de brandhaard ligt, test de overheid ook een aantal van de vogels op vogelgriep. In een gebied van 10 kilometer van de brandhaard mogen geen levende vogels, eieren, strooisel of vogelmest worden vervoerd. Dit gebied bevat onder andere de gehele gemeente Zuidplas.

Voor een van de grootste kippenslachters van Nederland, exportslachterij Clazing in Zevenhuizen, wordt in de afgekondigde maatregelen een uitzondering gemaakt. De aanvoer van kippen voor deze slachterij mag over een door de overheid vastgesteld tracé via de A12, de N219 en de Bierhoogtweg in Zevenhuizen.

vervoersverbod
Advertentie