8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Stabiele start NieMo Barracuda in Regio west competitie

Als regerend kampioen startte de selectie zwemmers van Barracuda aan deel 1 van de Regio west competitie, in deze competitie krijgen de zwemmers per gezwommen afstand punten voor de vereniging. Traditie getrouw wordt er gestart met twee estafette afstanden, op beide afstanden werd verdienstelijk een tweede plek gezwommen.

De daaropvolgende individuele afstand was de 200 meter schoolslag met een prachtige twee strijd lieten Mila Oomens en Anouchka Bos de concurrenten ver achter zich en de eerste punten werden bijgeschreven. Oomens mocht in twee andere afstanden haar PR aanscherpen en was daarmee bij de dames jeugd een grootverdiener met 48 punten. Bij de dames junioren verbeterde Jinth Engelse haar eigen clubrecord en met drie podium plaatsen was zij bij de junioren goed voor 45 punten. Ook Demi Bos en Melissa van der Heiden konden beide twee maal als tweede aantikken en daarmee verdiende ze elk 30 punten.

Bij de heren minioren mocht Joep Lindhout twee maal een individuele afstand zwemmen en dat deed hij zeer verdienstelijk en tikte op beide afstanden als eerste aan, daarmee deed Lindhout bij de heren het punten aantal flink oplopen. Persoonlijke triomf was er dit weekend voor Thijs Visser, voor het eerst tikte hij binnen een minuut de finish aan, bij een 100 meter afstand. Volgens de ongeschreven wet binnen NieMo Barracuda betekend dat taart voor de gehele selectie bij de eerst volgende training.

De grootste verbetering dit weekend was voor Rosalie Moller, met een verbetering van twaalf seconden op de 100 meter rugslag zwom ze haar eigen PR uit de boeken.

Advertentie