8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Gemeente Zuidplas gaat voor eigen personeel op afvalbrengstation Nieuwerkerk

Na een jarenlange inzet van extern personeel zal het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel vanaf 1 januari 2023 worden bezet met eigen personeel. Dat laat het college van B&W weten aan de gemeenteraad in een informatienota.

Het huidige contract met de firma Reijm voor het leveren van personeel op het afvalbrengstation in
Nieuwerkerk aan den IJssel loopt af. Volgens de informatienota blijkt de reden voor de overgang tweeledig : Zorgen voor duurzame inzetbaarheid van het personeel van de Buitendienst en het vergroten invloed ten aanzien van gastheerschap.

Het afvalbrengstation in Zevenhuizen kent alleen een bezetting door eigen medewerkers blijkt uit schriftelijke vragen van de PvdA/GroenLinks fractie. De overgang naar het vaste personeel op het Nieuwerkerkse afvalbrengstation gaat volgens het college van B&W kostenneutraal. Eventuele extra inhuur tijdens de opstartfase wordt niet uitgesloten.

In Zuidplas loopt nog een onderzoek naar het samenvoegen van de beide afvalbrengstations maar de uitkomst van dit onderzoek is al paar keer vooruitgeschoven. Het ABS in Zevenhuizen (waar ook de werf van de buitendienst zit) is afgeschreven, de restwaarde van het ABS in Nieuwerkerk bedraag ruim 1,5 miljoen euro, aldus staat in de antwoorden op de vragen van PvdA/GroenLinks.

Advertentie