8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Grote belangstelling voor jaarlijkse IJsselcup

Aankomende zaterdag wordt, na afwezigheid tijdens de twee pandemie jaren, de jaarlijkse IJsselcup weer gehouden in het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel. De IJsselcup, dit jaar de veertiende editie, is een klassementswedstrijd van twee afstanden vrijeslag (borstcrawl) respectievelijk 50 meter en 200 meter. De snelste vijf zwemmers, per leeftijd categorie, strijden in een 100 meter finale om de fel begeerde titel.

Met een voorinschrijving van 166 deelnemers kunnen we volgens organisator Ina van Beusekom een zeer competitieve editie verwachten. Ook de Duitse zwemselectie uit Bückeburg zal dit jaar weer aanwezig zijn. Tussen Zuidplas en Bückeburg is er al jaren een stedenband, Beusekom vervolgd dat er ook een sportieve band is tussen NieMo Barracuda en de zwemmers uit Bückeburg, de jaarlijkse “Bergbad pokal” waarbij onze zwemmers een weekend strijden in het 50 meter buitenbad en de aanwezigheid van de Duitse selectie tijdens de IJsselcup is hiervan het mooie sportieve bewijs.

De IJsselcup wordt gezwommen op zaterdag 29 oktober vanaf 14:30 uur in het Polderbad, Iersestraat 15 in Nieuwerkerk aan den IJssel. De finales worden omstreeks 17:00 uur gezwommen.

Advertentie