8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Minder sprinters in spits door aanpassing dienstregeling NS in Nieuwerkerk

De Nederlandse Spoorwegen hebben de een nieuwe dienstregeling ingesteld per 7 november. Naast aanpassingen op het traject Den Haag en Gouda Goverwelle komen er aanpassingen op het traject Rotterdam en Gouda Goverwelle. Volgens de NS worden er op dit traject sprinters geschrapt. Ook gaan er minder sprinters tussen Rotterdam en Gouda rijden.

De NS moet de dienstregeling verder aanpassen vanwege personeelsgebrek en zit dit als opmaat naar de grote aanpassing van de dienstregeling in december. Op de NS website is terug te lezen: “Het laatste wat wij willen, is minder treinen rijden. Toch is het nodig: reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen. Vanaf 7 november zetten wij de volgende stap op weg naar de nieuwe dienstregeling die 11 december start. Zo zorgen we er voor dat treinen minder vaak op het laatste moment uitvallen. En krijgen onze collega’s meer ademruimte”.

De NS heeft de sprinters al eerder laten uitvallen door personeelsgebrek zoals de hele zomervakantie. Voor de sprinter naar Uitgeest vanaf Rotterdam zijn geen aanpassingen in de dienstregeling bekend.

Advertentie