woensdag 24 april 2024

RECO ZVH beloont zichzelf niet en laat Taurus ontsnappen

het team van RECO ZVH speelde donderdag in Houten tegen het team van Taurus, de Zevenhuizense heren wisten dat ze kansen hadden, maar dan moest er foutloos gespeeld worden. Na een spannende gelijk opgaande strijd moest RECO toch de wedstrijd na vijf sets aan Taurus laten. Via de setstanden 20-25, 25-22, 24-26, 25-22 en 15-11 werd de 3-2 winst voor Taurus een feit

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde in deze midweekse wedstrijd de volgende basis in het veld: Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Sam van der Loo, Yannick Verberne en libero Richard Rademaker. Na een goed begin in de eerste set, nam Taurus het heft in handen en moest RECO al snel bij 6-3 een time-out nemen. Langzaam wisten de Zevenhuizense heren meer in hun spel te komen en had in Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad een sterk aanvallend duo en werd de achterstand verkleind. Na een serie aanvallen van Yannick Verberne kwam RECO met 10-13 voor en vluchtte Taurus in een time-out. Dit hielp even, maar RECO bleef in hun ritme en zorgde met hun service dat de thuisploeg minder kon variëren met hun aanval en de blokkering van RECO deze aanvallen goed kon pareren. Uiteindelijk kon Sam van der Loo de beslissende aanval bij 20-25 scoren.

In de tweede set nam Taurus weer het initiatief en wist een voorsprong te nemen. Ondanks de effectieve aanvallen van Max Nieuwstad kon RECO wel de achterstand verkleinen, maar waren niet in staat om het initiatief over te nemen. Met een paar ongelukkige netfouten kon Taurus gemakkelijke punten bijschrijven. Uiteindelijk wist de thuisploeg deze set met 25-22 te winnen.

De Zevenhuizense heren begonnen de derde set gelijk sterk en mede door sterk spel van topscorer aan Zevenhuizense kant Benjamin Parkinson (27 punten), die zorgde dat een 5-9 voorsprong opgebouwd werd. Taurus wist door stug verdedigend werk weer in de wedstrijd te komen en was bij 10-10 weer op gelijke hoogte. Taurus wist in deze fase met hun lastige service de verdediging van RECO moeilijk te maken waar door de aanvallen van RECO minder effectief werden. In de eindfase werd het heel spannend, coach Kristian van der Wel nam bij 21-18 een time-out en na de aanval van Max Nieuwstad werd de opslag teruggehaald. RECO wist dichterbij te kom en bij 23-20 nam Taurus een time-out. Sam van der Loo en een goed blok van RECO, kon niet voorkomen dat de Taurus aanval zorgde dat zij op setpoint kwamen. In deze fase wist Benjamin Parkinson met zijn aanval de stand op 24-23 te brengen en bracht coach Kristian van der Wel Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers om de blokkering te versterken. Uiteindelijk wist Benjamin Parkinson met zijn blok de eindstand van deze set op 24-26 te brengen.

De vierde set gaf vanaf het begin een gelijk opgaand scoreverloop te zien. In de eindfase wist RECO een puntje voorsprong te nemen. Bij 19-20 kwam Bram Wiltenburg aan het net weer in het veld voor Timothy Scheffers om het blok te versterken. Maar na de zoveelste servicefout, één van de dertien, nam Taurus het heft weer in handen en kon weer met één punt aan de leiding komen. Bij 22-21 werd de wissel teruggedraaid, maar na 23-22 wist Taurus aanvallend toch de punten te scoren en zo met 25-22 een vijfde set afdwingen.

In de vijfde set ging het tot de speelhelft wisseling gelijk op. Daarna sloeg Taurus een gat, die RECO niet meer kon slechten en moest toezien dat de thuisploeg deze set met 15-11 won en zo twee punten wist binnen te slepen.

Voor de Zevenhuizense heren is zaterdag 5 november weer een thuiswedstrijd in Swanla en is Simplex SSS uit Barneveld om 19.30 uur de tegenstander. Deze nummer drie van de eredivisie wist woensdag met 3-1 te winnen van VCN en staat nu op een gedeelde vierde plaats.

Taurus: Daan Pardijs (2)(Sijme van Jaarsveld (5)), Steijn van den Bos (32), Flor Polinder (4)(Ewoud van der Wijk (1)), Hans van Westrienen (26), Rik Damen (2)(Tijn Brugman (4)), Jorg de Waard (10)(Dylan Boerefijn (3)), Max Donker (L)

RECO ZVH: Sam van der Loo (18), Max Nieuwstad (22), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg), Yannick Verberne (13), Jesse Hanemaaijer (4), Benjamin Parkinson (27), Richard Rademaker (L)

Foto’s : Nico Perdijk