8.5 C
New York
donderdag 16 mei 2024

Bouw Tweemaster locatie Nieuwerkerk start pas in 2025

De bouw van appartementen aan de Kamerling Ohnesstraat in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat pas in 2025 aan de slag. Dat laat het college van B&W weten in antwoorden op de schriftelijke vragen van gemeenteraadslid Martin Damen (PvdA/GroenLinks). Het gaat hier om de voormalige Tweemaster locatie

De Tweemaster is een voormalige basisschoollocatie waar woningcorporatie Woonpartners is van plan om hier ongeveer 44 appartementen te bouwen die geschikt zijn voor ouderen. Het voornemen
is om de appartementen zo in te richten dat bewoners naar behoefte zorg kunnen inkopen. Woonpartners heeft tevens de ambitie een zo energieneutraal mogelijk complex te bouwen.

Woonpartners heeft gemeld dat zij voorziet dat de start bouw van het project Kamerlingh
Onnesstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel in 2023 zal vertragen. De woningcorperatie heeft besloten uit te gaan van start bouw in 2025.Dit heeft Woonpartners aangekondigd in het overleg over de prestatieafspraken 2022. In de PRO stond een verwachte start van de bouw in het vierde kwartaal van 2023.

Het perceel ter groootte van een halve hectare aan de Kamerling Ohnesstraat staat sinds 2010 leeg nadat de Tweemasterlocatie van de Prins Willem Alexanderschool werd verhuisd naar de Brede School in Esse Zoom.

Advertentie