8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Dames Jumbo ZVH winnen ook met een smalle selectie

De Zevenhuizense dames speelden zaterdag in Bilthoven tegen het team van Irene. Met een smalle selectie wist Jumbo ZVH het team van Irene te verslaan na een spannende strijd, via de setstanden 19-25, 25-23, 19-25 en 27-29 met een 3-1 overwinning

Coach Cees van Mullem kon niet over de volledige selectie beschikken, Vera Bruggeman en Rianne van der Stelt waren er niet bij. Daarom werd een gewijzigde opstelling in het veld gezet: Demi van Es als diagonaal, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Sonja van Mil, spelverdeelster Inge van Tilburg en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH begon wat onwennig aan de eerste set, door de gewijzigde opstelling en iedereen zijn positie moest vinden. Dit lukte en de Zevenhuizense dames kwamen steeds beter in hun spel en wisten met hun service meer druk op de verdediging van Irene te zetten Ondanks de time-outs en wissels bij Irene bleef Jumbo in hun spel en kon deze set met 19-25 binnenhalen.

In de tweede set wist Irene gelijk vanaf het begin het initiatief te nemen en kon het de Zevenhuizense dames op een achterstand de brengen. Nadat coach Cees van Mullem bij 22-14 een time-out had genomen, wist  Jumbo door een betere passing hun aanvallen meet te variëren. Hiermee konden Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil en Anniek Scheffers beter door Inge van Tilburg bediend worde en scoren. In de eindefase moest Irene bij 23-21 de laatste time-out nemen, maar met Demi van Es aan de opslaglijn kon Jumbo gelijkkomen tot 23-23. Helaas konden zij niet doordrukken en met 25-23 ging deze set naar Irene.

Jumbo wist zich in de derde set te herpakken en kon de blokdekking nu beter verzorgen. Daardoor konden de Zevenhuizense dames meet afstand nemen en moest Irene bij 9-18 een time-out nemen. Jumbo werd hierdoor wat uit hun ritme gehaald. Door sterke aanvallen van Julia Zwinkels en Demi van Es kwam Jumbo weer terug en zag bij 24-18 dat Irene vergat om de laatste bal terug te spelen en Jumbo zo deze set met 19-25 kon winnen,

Op het eind van deze derde set sprak libero Jolien van Dam haar team toe  als oppepper voor de vierde set, hopelijk de laatste. Deze vierde set werd heel erg spannend, Jumbo wist een lichte voorsprong te nemen, maar Irene kwam terug en bij 0-12 nam Cees van Mullem zijn eerste time-out. Bij 11-13 kwam Marina Mijajlovic binnen de lijnen voor Demi van Es om meer kracht in de aanval te brengen. Zevenhuizen lijkt het spel weer naar zich toe te eigenen en dwingt Irene tot een time-out op 11-16. Irene krabbelt weer terug tot 16-17 en bij 17-17 kwam Demi van Es weer in het veld voor Marina Mijajlovic. Bij 18-17 nam Jumbo haar tweede time-out, willen zij het bij vier sets houden dan moet er een tandje bijgezet worden. Sonja van Mil kon met haar aanval via de handen van het Irene blok scoren. Maar ook Irene wist dit trucje uit te voeren en dat zorgde voor een 20-18 stand voor Irene. De strijd om de punten wordt meer heviger. In deze fase wist Mariëlle Gerritsen met haar blok goede punten te scoren door de ballen te keren en dit zelfs op de neus van hun spelverdeelster te doen. Toch bleef Irene de strijd dicteren en kwam met 23-20 voor. Voor Jumbo ZVH was Mariëlle Gerritsen duidelijk aanwezig en zij kon veel punten bij elkaar slaan. Jumbo kwam op gelijke hoogte bij 23-23 nam Irene hun laatste time-out. Het beide team hielden elkaar in deze fase lang in evenwicht, Irene kreeg bij 25-24 hun eerste set point ook nu weer kon Jumbo op gelijker hoogte komen. Na een pittige strijd kwam Jumbo met 26-27 op matchpoint, Irene blijft strijden voor een extra set, maar Zevenhuizen wist met het laatste beetje energie deze set toch met 27-29 winnend af te sluiten,

Door deze winst komen de Zevenhuizense dames op een tweede plek te staan, met slechts één punt achter Zaanstad 3. Voor de dames van Jumbo ZVH staat dinsdag 8 november alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Swanla zal dinsdag om 19.30 uur de wedstrijd tegen VSTS uit Bodegraven gespeeld worden. Gezien de stand op de ranglijst moeten de Zevenhuizense dames weer punten scoren.