8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

leuke en leerzame avonden BRAinS bij N.O.V. Potvis

Op 21 en 28 oktober stonden er weer vrijwilligers van Nieuwerkerkse Onderwatersport Vereniging (NOV) Potvis klaar om leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de duiksport. Dit alles werd georganiseerd door Stichting ZO! in samenwerking met de gemeente Zuidplas en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip; BRAinS.

BRAinS staat voor brede Activiteiten in Scholen. Leerlingen die in de gemeente Zuidplas wonen of naar school gaan kunnen dan meedoen aan een groot aanbod van activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en welzijn die worden aangeboden door vele organisaties en verenigingen uit Moordrecht, Moerkapelle, Zevenhuizen en Nieuwerkerk.

Kennis maken met de duiksport is natuurlijk een breed begrip. Je kan iets vertellen over de onderwaterwereld, maar je kan het natuurlijk ook gewoon direct gaan doen! Zoals 24 jonge enthousiastelingen die zich via BRAinS hadden aangemeld.

Direct doen, maar wel veilig uiteraard nadat de noodzakelijke basisprincipes aan de rand van het zwembad waren doorgenomen samen met de ervaren instructeurs van de Potvis. Nadat de eerste schreden waren gezet, of beter de eerste bubbels waren geblazen, volgden al snel oefeningen onderwater met wat leuke spelletjes voor de afwisseling. Al doende voelden velen zich al heel snel op hun gemak en werden er zelfs maskers geklaard en koprollen gemaakt.

Het waren leuke en leerzame avonden en wat blijkt; er zwemt genoeg duiktalent rond in de gemeente Zuidplas. Wellicht ontdekken zij binnenkort dicht bij huis de snoeken en de palingen in de Zevenhuizerplas of al het moois wat de onderwaterwereld wereldwijd te bieden heeft.

Wist je dat je al een 1* opleiding binnen een paar maanden kan afronden. Met dit brevet, Open Water Diver, kan je al zelfstandig overal ter wereld, met minimaal één gelijk gebrevetteerde, duiken maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij of zij is opgeleid.

N.O.V. Potvis (www.nov-potvis.nl) is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en kan alle duikopleidingen, specialisaties en zelfs instructeursopleidingen verzorgen. NOV Potvis vindt het belangrijk dat duikers zich blijven ontwikkelen, zowel beginnende als gevorderde duikers. Waarbij alle duikopleidingen in het teken staan van veiligheid, duikontwikkeling en natuurlijk plezier en gezelligheid. Iedere woensdagavond trainen wij in het Polderbad.

Met dank aan:

· Stichting ZO! en de gemeente Zuidplas
· Sport Stichting Zuidplas Polderbad
· Vrijwilligers van N.O.V. Potvis
· Lucky Dive Center voor het beschikbaar stellen van lucht en materieel

Advertentie