8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Boeteregen bij videocamera knip op Zuideinde in Zevenhuizen

De knip in het Zuideinde blijkt een goudmijn voor de Rijksoverheid te zijn. Op dit wegdeel is een geslotenverklaring en verkeer mag hier niet door heen rijden. Maar in plaats van een poller in de weg, wat technisch moeilijk ligt in dit dijklichaam, staan er videocamera’s die bestuurders, die het verbod negeren, direct vastleggen. Wie betrapt wordt, kan fanmail van het CJIB verwachten.

Doorrijden op dit stukje weg kost een bestuurder 100 euro als boete met daarboven op nog de 9 euro administratiekosten. Helaas voor de gemeente Zuidplas gaat de opbrengst direct naar de staatkas. De camerabewaking staat sinds december 2021 aan en tot november 2022 zijn er 2.747 boetes verstuurd.

De weg is, na politieke discussie in de gemeenteraad van Zuidplas, omgebouwd tot een zogenaamde fietsstraat en de knip is ingesteld om sluipverkeer van en naar Rotterdam Nesselande te voorkomen op de smalle dijk, waar veel schoolkinderen fietsen. Buslijn 175 maakt daarom geen gebruik meer van het Zuideinde maar gaat via de Zuidplasweg en de N219 naar Nesselande.

Advertentie