8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Instrumentaal concert bij kaarslicht ter gelegenheid 12,5 jaar gemeente Zuidplas

Na ruim twee jaar met beperkingen zal er weer een Flying Eagle Concert worden georganiseerd in de sfeervolle Dorpskerk van Moordrecht bij kaarslicht. Het concert, inmiddels de zesde editie, is tevens ter gelegenheid dat de gemeente Zuidplas 12,5 jaar een fusiegemeente is met de dorpen Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen net als de buurtschappen Klein Hitland en Oud-Verlaat.

Muziek Vier seizoenen in Zuidplas

In 2020 stond er een Flying Eagle Concert gepland ter gelegenheid van tien jaar gemeente Zuidplas. Speciaal voor dit lustrum was er nieuwe muziek geschreven met de titel “Vier seizoenen in Zuidplas” van musicus Jan Peter Teeuw. Dit muziekstuk bestaat uit vier delen namelijk: lente, zomer, herfst en winter. Teeuw heeft de muziek zo geschreven dat hij de dorpen bepaalde noten zijn gezet. 

Het is geschreven voor de combinatie van vleugel, viool, slagwerk, orgel, dwarsfluit en contrabas. Bijvoorbeeld de herfst wordt op muzikale wijze de Molenviergang en het laagste punt van Nederland uitgebeeld. Het gehele muziekstuk bevat vrolijke, soms jazzy achtig in deel zomer of ingetogen muziek zoals bij herfst. Bij het deel winter kan jong en oud genieten van een tweetal feesten die op verschillende wijze in Zuidplas worden gevierd.

Door de coronamaatregelen destijds is dit concert omgezet in een opname. Bijna duizend cd’s zijn in binnen- en buitenland verkocht. Inmiddels is deze muziek en cd ook op Spotify of Familystream te horen. Hierdoor hebben inmiddels duizenden mensen kunnen genieten van deze mooie opname uit Moordrecht.

12,5 jaar fusiegemeente Zuidplas

Het was jammer dat in 2020 concert niet door kon gaan. Inmiddels is het ruim twee jaar verder en bestaat dit najaar de gemeente Zuidplas inmiddels 12,5 jaar. Nu er weer live publiek mag worde toegelaten, besloot organisator Eelco Slingerland van Flying Eagle Concert, om de zesde editie te combineren met dit jubileum. Als organisator en inwoner van gemeente Zuidplas had hij zoiets, laten we het feestje van 2020 nog een keer overdoen, maar dan met publiek in een sfeervolle ruimte.

Medewerkers concert

Aan dit concert hopen een zestal musici mee te werken. Een aantal zijn geen onbekende voor Flying Eagle en hebben eerder al meegewerkt aan de cd opname “Flying Eagle Concert”. Maar er staan namen bij die nog niet eerder bij Flying Eagle Concert hebben meegewerkt, maar niet onbekend zijn.

André van Vliet hoopt dit keer de vleugel te bespelen. Marije Weenink dwarsfluit, Marco den Toom orgel, Chloë Elsenaar viool, Nils Juijn contrabas en Jaap Klootwijk percussie. Alle musici zijn beroeps. Violiste Chloë Elsenaar heeft eerder dit jaar haar master examen gedaan bij haar hoofdvakdocente Carla Leurs aan het conservatorium in Utrecht.

Programma

De bezoekers van dit concert kunnen een mooi en afwisselend programma verwachten en bevat muziek van klassiek tot populair. Op het programma staat bijvoorbeeld het Allegro uit de 40e symfonie van Mozart, Roemeense dansen van Bartok of Misere nobis van Lovland.

Organist Marco den Toom zal de bekende Toccata van Boëllmann laten horen in samenwerking met slagwerker Jaap Klootwijk. Klassiek stuk in een hedendaags jasje.

Concert bij kaarslicht en uit verlicht podium

Naast een mooie en afwisselend programma, zal het ook genieten zijn om in de sfeervolle Dorpskerk van Moordrecht aanwezig te zijn. Brandende kaarsen in de kroonluchters van de kerk en een mooi verlicht podium en koor.

Collecte voor goed doel

Aan het einde van de avond zal er een collecte worden gehouden bij de uitgang voor stichting Hospice Elim in Moerkapelle en de Boodschappenkast Zuidplas. In het programmaboekje zal ook een QR-code geplaatst worden voor de bezoekers die digitaal een gift willen geven.

Reserveer online met korting

Gebruik de code Zuidplas125M dan betaal je voor de entree € 12,50 en kinderen van 12 tot en met 16 jaar betalen € 6,50. Kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis. Bij de ingang kerk is de toegang € 15 en € 9,00 euro. Reserveren kan online via www.flyingeagle.nl

Advertentie