8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Overtuigende 4-0 winst van dames Jumbo ZVH op VSTS

Dinsdagavond was in sporthal Swanla de competitiewedstrijd van Jumbo ZVH tegen het team van VSTS uit Bodegraven. Met overmacht wisten de Zevenhuizense dames de tegenstander via de setstanden 25-14, 25-8, 26-24 en 25-18 met 4-0 te overwinnen en gelijk vijf punten aan hun conto bijschrijven. Hiermee staat Jumbo ZVH nu aan de leiding in de derde divisie.

Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl kon niet beschikken over de niet fitte Marina Mijajlovic. Daarom werd de volgende  opstelling binnen de lijnen gezet: Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Inge van Tilburg, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH begon sterk aan de eerste set en wist aanvallend door Vera Bruggeman en Rianne van der Stelt gelijk een gat te slaan, Zodat VSTS coach bij 7-2 gelijk zijn eerste time-out nam. Maar de Zevenhuizense aanvallen van Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen waren niet te stuiten. Ook serverend kon Jumbo ZVH de gasten onder druk zetten. Door een sterke passing kon Inge van Tilburg het midden goed bedienen en deze aanval wist flink te scoren. Julia Zwinkels wist dit sterke midden spel op het eind te verzilveren en deze set met 25-14 binnenhalen.

Jumbo ging in de tweede set op de ingeslagen weg door en weer een gat slaan. Zelfs libero Jolien van Dam wist met een pass een punt te scoren. Bij 7-3 en 10-3 nam VSTS-coach zijn time-outs, dit had totaal geen effect Jumbo kon lustig scoren. Bij 22-8 kwam Demi van Es aan de opslaglijn voor Vera Bruggeman en met haar service zorgde zij dat VSTS te gemakkelijk ging aanvallen waardoor Julia Zwinkels met haar blokkering de laatste twee punten kon binnen halen en deze set met 25-8 winnend af te sluiten.

De altijd lastige derde set leek in het begin geen probleem voor de Zevenhuizense dames op te leveren. Maar nadat bij 15-10 VSTS een time-out kwamen de bezoekers beter in hun spel en kon met hun service de verdediging van Jumbo onder druk zetten. Coach Michelle van der Knaap-Bijl probeerde met een spelerswissel, Demi van Es kwam voor Inge van Tilburg in het veld, de eigen aanval weer een ander spel ter laten spelen. Echter de passing was zo matig dat er van een opbouw tot een sterke aanval weinig terecht kwam. Bij 23-23 kwam Inge van Tilburg weer terug binnen de lijnen. In deze eindfase was het rommelig en had Jumbo ZVH geluk dat de tegenstander hier niet van kon profiteren en kon Inge van Tilburg de beslissende aanval scoren en nam Jumbo met 26-24 in hun bezit.

In de vierde set kwam Anniek Scheffers voor Julia Zwinkels binnen de lijnen. Ook nu duurde het even tot Jumbo uit kon lopen. Met een sterke service en blokkering nam Jumbo weer het heft in handen en liep Zevenhuizen uit naar 17-8. Toch wist VSTS met hun service dichterbij komen, maar de Zevenhuizense dames wisten nu niet te verslappen en Mariëlle Gerritsen wist met haar aanval de set met 25-18 eindigen.

Door deze 4-0 winst heeft Jumbo ZVH de volle vijf punten binnen gesleept en staan zij nu bovenaan in de derde divisie. Voor de volgende wedstrijd gaan de dames naar Amersfoort om zaterdag 19 november  om 14.30 uur de strijd aan te gaan me het AVV Keistad Dames 2 team.

Foto’s : André Dirks