8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Zes jongeren uit Zuidplas krijgen Jeugdaward

Op vrijdag 11 oktober heeft burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Thomas Schouten de jeugdawars voor 2022 uitgereikt. Deze onderscheiding wordt voor de tweede keer uitgereikt en is speciaal in het leven geroepen voor jongeren.

Esmee Mudde, Daan Lodema, David Hol, Jesse van den Heuvel en Lucas van Loon uit Moordrecht kregen de jeugdawarrd voor hun betrokkenheid en niet aflatende inzet voor zowel de sloop van de oude skatebaan als de bouw van de nieuwe skatebaan in het dorp Moordrecht. Het enthousiasme van de jongeren bleef ook landelijk niet onopgemerkt. In een aflevering van het jeugdjournaal werd verslag gedaan van de bouw van Skatebaan. Daan en David konden niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Finn de Jong uit Zevenhuizen ontving een jeugdaward voor zijn inzet en sportieve prestaties die met zilver en brons werden uitbetaald op het internationale toneel van Muay Thai (Thai boxen) in Kuala Lumpur.

De jongeren ontvangen een Jeugdaward die is ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf uit de gemeente Zuidplas. Mariska Palsgraaf is als ontwerper afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Zij richt zich in haar werk onder meer op objecten, de bebouwde omgeving, en op binnen- en buitenruimtes op grote en kleine schaal. Voor haar is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heeft ze de kans om zowel op de gebruiker als zijn omgeving invloed uit te oefenen. Verder is natuur een vast gegeven in haar werk zowel als aanleiding als onderdeel ervan. Elk ontwerp of object vertelt zijn eigen verhaal, gevisualiseerd door Mariska als ontwerper.

Wie een andere jongere voor een jeugdaward wil opgeven of meer wil weten over de andere onderscheidingen van de gemeente Zuidplas, kan hierover meer informatie terugvinden op de website van Zuidplas https://www.zuidplas.nl/onderscheidingen

Advertentie