8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Bach in woord en muziek

Op zaterdag 26 november bespeelt organist Dirk Jan Versluis het fonkelnieuwe Edskes-orgel van de Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle. Het programma bestaat uit orgelmuziek van Johann Sebastian Bach, wiens orgelwerken Dirk Jan Versluis integraal uitvoert in een meerjarenproject.

Medewerking wordt verleend door predikant en muziekwetenschapper Dr. G.J. Baan uit Mijnsheerenland, die recentelijk promoveerde op de relatie tussen woord en muziek in de paascantates van J.S. Bach. Hij geeft een muzikaal-theologische toelichting op diverse geprogrammeerde stukken (o.a. ‘grote Es-dur’ BWV 552 en geliefde Leipziger Koralen zoals ‘Nun komm der Heiden Heiland’). Er is ook samenzang.

Aanvang 19:30. De toegang is gratis, uw vrije gift is hartelijk welkom. Na afloop wordt u koffie en thee aangeboden.

Advertentie