8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Twee musea in Zevenhuizen op zaterdag 26 november geopend

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 26 november open van 13.30 tot 16.00 uur. Adres: Tweemanspolder 15 Zevenhuizen. De toegang is gratis. De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle.

Naast de reguliere collectie met veel voorwerpen en foto’s over deze dorpen, is nog één keer de tentoonstelling te zien met als onderwerp het 25-jarige bestaan van ons museum. In foto’s en geschrift worden de 25 jaar dat wij ons museum rijk zijn, in beeld gebracht. Te zien zijn foto’s van vrijwilligers, tentoonstellingen en bezoekers in het museum. Ook te zien zijn twee borden met een stuk historie over de aanloop tot het museum dat in 1997 geopend is.

Natuurlijk is deze dag ook ons nieuwe boerderijenboek te koop!.

U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, zal extra aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de windmolen. Zo zal in de filmzaal de weinig bekende Nederlandstalige film “Windmolen, documentaire over de geschiedenis van de windmolen”, te zien zijn. De film duurt 25 minuten en draait continu zodat belangstellenden elk moment aan kunnen sluiten. Om drie uur zal een “molenverhaal” voorgedragen worden uit 1949. Onderwerp: “Nachtmalen langs de Rotte”. De hoorder wordt meegenomen naar de tijd dat er nog geen mechanisch gemaal was om de Tweemanspolder droog te houden door het overtollige regenwater op de Rotte uit te slaan. Verder is natuurlijk ook de reguliere collectie over de droogmakingen rondom De Rotte te zien.

Het onlangs gelanceerde naslagwerk over alle boerderijen in Moerkapelle en Zevenhuizen is nu bij St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle te koop.
Advertentie