8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

CJG Webinair ‘Zo help je kinderen een scheiding door!’

Een scheiding heeft een grote impact, zeker als er kinderen in het spel zijn. Helaas zijn er veel voorbeelden van scheidingen die schade toebrengen aan kinderen. Omdat ouders niet goed bedenken hoe ze de (naderende) scheiding met hun kinderen moeten aanpakken. Of omdat er veel emoties zijn die in de weg staan.

Als je uit elkaar gaat heb je de verantwoordelijkheid om dit proces zo goed mogelijk te doen en begeleiden voor je kinderen. Zij kiezen er niet voor dat jullie uit elkaar gaan. Maar ze moeten er wel mee dealen en dat valt niet mee. Alles doen wat helpt voor je kinderen is dus de opdracht. Maar dat is best lastig als je zelf met al je emoties door zo’n vaak pittige periode heen gaat.

Tischa is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Toen ze kind was zijn haar ouders gescheiden. De manier waarop dat ging heeft een behoorlijke impact gehad op haar leven. Zelf is ze sinds begin 2017 ook gescheiden, dus ze heeft het hele proces met haar ex en hun zoontje Dim ervaren. Wat zij anders heeft gedaan dan hoe het bij haar vroeger is gegaan, deelt ze ook met je in dit webinar.

Tijdens het webinar bespreekt Tischa de volgende vragen:

  • Hoe vertel je het je kinderen? 
  • Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? 
  • Welke dingen zijn essentieel om te doen in zo’n proces met kinderen? 
  • Hoe zorg je dat jullie kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen komen?

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door jouw scheiding komen? Meld je dan snel aan om bij dit webinar vol inspiratie en tips te zijn!

Dit webinar is te zien van 1 mei tot en met december 2022. Om het bekijken vul dit inschrijfformulier in. 

Advertentie