8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Opbrengst collecte in Nieuwerkerk €2.465 voor Alzheimer Nederland

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Nieuwerkerk aan den IJssel in de week van 6 tot en met 13 november € 2.465 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.

Voor een toekomst zonder dementie

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie.

Opbrengst

De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Alzheimer Nederland bedankt iedereen in Nieuwerkerk aan den IJssel die hieraan heeft meegeholpen.

Doneren nog steeds mogelijk

Collectant gemist, maar nog wel willen bijdragen? Ga naar www.onlinevooralzheimer.nl en doneer in de bus van Alzheimer Nederland.

Volgend jaar ook meehelpen?

Wilt u in 2023 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: mvanluijk@casema.nl, organisator voor Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie