8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Orange the World !

Wethouders Klovert en De Haas hebben samen op 25 november een Orange the World vlag gehesen bij het gemeenthuis. De gemeente doet dit om het bewustzijn voor het geweld tegen vrouwen te vergroten. Over de hele wereld worden dezer dagen gebouwen in een oranje licht gezet, of worden er vlaggen gehesen. Oranje is ook een kleur die een betere toekomst uitbeeld. Een veilige wereld zonder geweld tegen meisjes en vrouwen.

De cijfers liegen er niet om. Bijna 1 op de 3 vrouwen is in haar leven mishandeld. Dit gebeurt op verschillende manieren en overal ter wereld. Enkele voorbeelden zijn o.a. fysiek en/of geestelijk geweld door partner, familielid, seksueel geweld, mensenhandel en kinderhuwelijken.

Ook de gemeente Zuidplas doet door deze vlag mee met de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Advertentie