8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Mogelijke Skoda ripper Nesselande in kraag gevat

De politie heeft afgelopen week een 30 jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van diefstal van Skoda onderdelen. Maandagnacht sloeg hij toe bij een Skoda in de Marius Richtersstraat in de Rotterdamse wijk Nesselande. Een politieagent in vrije tijd betrapte hem tijdens het trekken aan hendels van autodeuren. Onderzoek moet uitwijzen of hij de inbreker is van alle Skoda’s die al sinds begin oktober in deze Rotterdamse wijk worden opengebroken.

Het was maandag op dinsdagnacht rond 2.30 uur toen de 30-jarige man uit Hoogezand bezig was bij een auto. De bedoeling was om de geluidsapparatuur uit een Skoda te stelen. Een politieagent in vrije tijd wist dit te voorkomen en belde meteen de meldkamer. Tijdens de zoektocht met meerdere agenten zagen ze een persoon op een fiets die voldeed aan het signalement.

Hij verdween even uit het zicht en alleen de fiets werd nog gevonden. Maar even later zagen ze hem verstopt in een voortuin zitten, met zijn rugzak. Daarin werd een radio en multimediasysteem aangetroffen en inbrekersgereedschap. De man uit Hoogezand is aangehouden en inmiddels verhoord. Hij mag voorlopig bij de politie achter slot en grendel blijven, want er stonden nog 67 dagen celstraf open voor andere strafbare feiten. 

Al sinds begin oktober zijn er meerdere auto’s in Nesselande opengebroken. Vervolgens werd er radioapparatuur weggenomen. Met de aanhouding van deze verdachte hoopt de poltie dat dit nu stopt. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de 30-jarige man verantwoordelijk is voor alle auto-inbraken in Nesselande.

In april 2022 waren er diverse autoinbraken in Skoda’s in Nesselande en Nieuwerkerk. In vrijwel alle gevallen werden een klein ruitje van een achterdeur ingeslagen. Vervolgens wordt het navigatie en multimediasysteem gedemonteerd en meegenomen. De kans is groot dat de onderdelen op bestelling door een criminele bende worden gestolen.

Advertentie