8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Inbraakgolf treft bezitters Skoda in Nieuwerkerk en Nesselande

Bezitters van een Skoda in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Rotterdamse wijk Nesselande zijn de afgelopen week getroffen door een grote serie inbraken. In de week van 11 april heeft de politie in Nieuwerkerk acht aangiften opgenomen. In Nesselande loopt het aantal ook op. Volgens de buurt preventie zijn in de nacht tussen Eerste en Tweede Paasdag zeker drie inwoners het slachtoffer geworden van auto-inbraak.

De inbraken worden gepleegd in series relatief vlak bij elkaar. In de nacht van maandag op dinsdag 12 april is de wijk Dorrestein het slachtoffer geweest. De nacht naar donderdag volgde een serie in de wijk Esse.

In vrijwel alle gevallen wordt een klein ruitje van een achterdeur ingeslagen. Vervolgens wordt het navigatie en multimediasysteem gedemonteerd en meegenomen. De kans is groot dat de onderdelen op bestelling door een criminele bende worden gestolen.

Nieuwerkerk en Nesselande vallen onder een verschillende politieregio’s maar teams uit beide plaatsen hebben veel contact met elkaar. De politie wil de komende dagen extra inzetten op het probleem. Inwoners wordt verzocht om extra oplettend te zijn en verdachte situaties direct via 112 door te geven. Informatie en tips waarbij geen heterdaadkans is kan worden doorgegeven via 0900-8844. De politie wil ook graag camerabeelden ontvangen waar mogelijke daders op te zien zijn.

Advertentie