vrijdag 26 april 2024

Sterke overwinning van RECO ZVH op PDK Huizen

De Zevenhuizense heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Huizen tegen het team van Prima Donna Kaas Huizen. Werd de eerste ontmoeting tussen de beide teams in Zevenhuizen na een spannende strijd een overwinning van PDK Huizen. Dit keer wisten RECO ZVH heren een 3-1 winst naar zich toe te halen. Via de setstanden 25-16, 23-25, 24-26 en 21-25 werd dit voor elkaar gebracht.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de zieke Vincent van der Kraats en stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Yannick Verberne en libero Richard Rademaker. RECO startte goed en kon de gastheren goed bijhouden tot 9-9. Daarna wist Huizen de aanvallen van RECO goed te pareren en liepen ze langzaam uit en nam coach Kristian van der Wel bij 12-9 zijn eerste time-out. Er werd nog wel gescoord, maar na de volgende blokkering sessie van Huizen vluchtte RECO-coach opnieuw naar een time-out bij 17-10. Aanvallend wist Benjamin Parkinson nog te scoren en begon RECO te startten met een dubbele wissel, eerste Julian Perdijk voor Bram Wiltenburg bij 19-11 en daarna bij 20-11 kwam Timothy Scheffers voor Yannick Verberne erin. De Zevenhuizense heren wisten sporadisch punten te scoren en bij 22-14 kwam Mika Prins voor Max Nieuwstad in het veld. Huizen bleef alert spelen en kon uiteindelijk deze set met 25-16 winnend afsluiten.

RECO kwam in de tweede set met dezelfde samenstelling, die de eerste eindigde. De Zevenhuizense heren namen gelijk het initiatief en had in Yannick Verberne een sterke serveerder, die zorgde dat RECO een voorsprong wist te nemen. Deze kon met de sterke aanvallen van Max Nieuwstad en Benjamin Parkinson tot 13-13 dit volhouden. Huizen kwam beter in hun spel en kon hun blokkering en sterke aanval van Marlison Kleinmoedig weer dichterbij komen. Jesse Hanemaaijer wist met zijn blok en aanval stand weer op drie punten voorsprong 15-18 te brengen. In de big points fase wist Sam van de Loo met zijn aanval en Bram Wiltenburg met zijn service RECO op een 22-24 setpoint te brengen. Deze werd door Yannick Verberne vakkundig afgemaakt en met 23-25 maakte RECO de stand gelijk.

Vol vertrouwen werd aan de derde set begonnen en ook nu weer werd een lichte voorsprong opgebouwd, die noopte Teun Buijs, coach van Huizen, een time-out te nemen. Ook nu weer wist RECO deze voorsprong lang vol te houden. Huizen ging bij 4-9 wisselen en dat had effect en nam Kristian van der Wel bij 7-9 een time-out om zijn spelers weer de goede weg te wijzen. Dit lukte niet meteen en RECO ging wisselen, bij 9-9 nm Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg. Dit had niet direct effect en bij 11-9 kwam Mika Prins in het veld voor Sam van der Loo  en deze kon met zijn aanval gelijk de service terughalen. Er ontspon een spannende strijd, waarbij de beide teams verdedigend de ballen van de grond hielden.

Bij RECO was Richard Rademaker een duidelijke spil in de verdediging en zorgde mede ervoor dat de Zevenhuizense heren weer beter in de wedstrijd kwamen. Nadat de middenaanval van RECO de service terughaalden, kwam Max Nieuwstad aan de opslaglijn en zorgde met zijn service dat Huizen moeite had om te scoren en kon RECO naar een 17-18 voorsprong spelen. Vanaf dit moment bleef RECO het heft in handen te houden, op het eind kwam Huizen met sterke blokkeeracties terug en kon op 22-22 komen. In deze eindfase bleef het lang ongewis wie deze set zou binnenslepen. Maar Benjamin Parkinson kon met een beslissende smash deze set met 24-26 voor RECO afsluiten.

Voor de vierde set bleef de spelers, die de derde set won voor RECO staan. Nu wist Huizen en RECO het scoreverloop gelijkmatig te verdelen en wist Huizen toch nog een gat van drie punten behalen, waardoor RECO bij 11-8 een time-out nam. Na de scorende aanvallen van Mika Prins en Benjamin Parkinson werd de stand in het voordeel van RECO omgebogen naar 15-16. RECO liep verder uit en bij 16-18 nam Huizen een time-out, deze had effect en kwam weer een punt dichterbij. RECO wisselde aan de servicelijn Tom Sonneville voor Jesse Hanemaaijer, die nadat de opslag teruggehaald werd weer aan de kant ging. De Zevenhuizense heren bleven een voorsprong houden en nadat bij 20-23, Julian Perdijk aan het net erin kwam voor Mika Prins kon RECO op matchpoint 21-24 komen. Na de terug wissel kon RECO mede dankzij een foute service van Huizen deze set met 21-25 winnen.

Door deze overwinning is RECO gelijk een plaats omhooggekomen en de teams die nu onder hen staan spelen zondag tegen elkaar. Dit bepaalt of RECO van de onderste plaats af blijft staan.

Voor RECO kan de volgende wedstrijd op zaterdag 10 december in Swanla bepaald of dit zo blijft, dan kom het Talentteam Papendal op bezoek. Deze wedstrijd begin zoals gebruikelijk om 19.30 uur.

Prima Donna Kaas Huizen: Jens de Hoogh (2)(Viggo Meeuwenoord (3)), Alex Meijs (17), Lucas Gustavsson (5), Marlison Kleinmoedig (24), Peter Langevoort (7), Oskar Von Sydow (2), Thijs van Gessel (L)(Timo de Koning(L))

RECO ZVH: Sam van der Loo (5)(Mika Prins(8)), Max Nieuwstad(13), Bram Wiltenburg (5)(Timothy Scheffers(4)), Yannick Verberne(11), Jesse Hanemaaijer (2), Benjamin Parkinson(20), Richard Rademaker (L)

Foto’s : Carla Perdijk