8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Dames Jumbo ZVH pakken hun de tiende overwinning

De Zevenhuizense  dames van Jumbo ZVH speelden vrijdagavond de nummer drie van de derde divisie, het  derde  team van Zaanstand. Op, deze voetbalavond, speelden de dames bijna zonder publiek. Na een lange reis wisten de Jumbo dames gelijk goed te beginnen en konden via de setstanden 19-25, 25-20, 22-25 en 20-25 een 3-1 overwinning boeken. Dit was de tiende overwinning van de dames.

Coach Cees van Mullem kon in deze wedstrijd maar over een smalle basis beschikken en een aantal niet fitte speelsters. Ook waren  Izzy van Spengen en Sterre Wensveen erbij. Het volgende zestal kwam binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin de dames van Zaanstad onder druk te zetten met hun service en liepen al snel uit naar een flinke voorsprong. Die resulteerde in een 19-25 setwinst.

In de tweede set nam Zaanstad meer het initiatief en had Jumbo ZVH een inzinking en konden de gastdames een voorsprong opbouwen. Coach Cees van Mullem probeerde in deze set alles om zijn team weer op het goede spoor te brengen. Ook bracht hij een dubbele wissel in, Izzy van Spengen en Demi van Es kwamen in het veld voor Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg, deze verandering bracht een lichte verbetering en Jumbo kwam wat dichterbij. Dit was niet voldoende en Zaanstad nam met 25-20 deze set in hun bezit.

Jumbo ZVH  wist zich in de derde set zich goed te herstellen en nam het heft in handen, met de basis weer in het veld ging het goed en kon de Zevenhuizense aanvallen flink te scoren. Toch bleef Zaanstad aanhaken en kwam wat dichterbij, Jumbo maakte deze set met 22-25 af en dat gaf weer veel veertrouwen.

In de vierde set gingen de Zevenhuizense dames door en had in de persoon van aanvoerster Sonja van Mil een belangrijke schakel, die met haar service een belangrijke boost aan de voorsprong gaf. Jumbo liep uit een sloot deze set met 20-25 af en daarmee was de tiende overwinning een feit.

Zaterdag 17 december spelen de dames in Driebruggen tegen het team van DVC, de nummer negen van de derde divisie, deze wedstrijd begin om 16.00 uur in het dorpshuis Custwijck.

Foto’s : Dames JUMBO ZVH