vrijdag 19 april 2024

RECO ZVH kan goed begin niet vervolgen tegen TalentTeam Papendal

De Zevenhuizense heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Swanla tegen het team van TalentTeam Papendal, een ploeg die met slechts één punt voorsprong op een tiende plaats staat. Na de winst van vorige week, ging het team van RECO vol vertrouwen de strijd aan. Dit lukt telkens in het begin, maar de opgebouwde voorsprong kon te vaak niet vervolgd worden en lijdzaam moesten de Zevenhuizense heren toezien dat TTP via de setstanden 25-22, 14-25, 20-25 en 22-25 een 3-1 overwinning pakte.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Yannick Verberne, gebroken vinger, maar kreeg steun van de tweede teamspelers Tom Sonneville en Julian Perdijk. De volgende samenstelling kwam binnen de lijnen: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. In de beginfase van de eerste set wist RECO met sterke aanvallen van Max Nieuwstad een lichte voorsprong te nemen, nadat met een sterk blok de heren van TTP de opslag terug haalde, wisten zij met hun service druk te zetten op de Zevenhuizense verdediging en kon weer op gelijke hoogte komen, Bij 8-10 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, dit had niet direct het gewenste resultaat en bij 9-13 werd het spelverdelen overgenomen door Timothy Scheffers van Bram Wiltenburg. Bij 11-17 werd de tweede time-out genomen en deze had meer effect. RECO kwam meer in hun spel en met de aanvallen van Benjamin Parkinson en de blokkering van Sam van der Loo zorgde ervoor dat TTP een time-out moest nemen bij 16-18. De Zevenhuizense heren ging goed door en had met Vincent van der Kraats een sterke aanvaller in huis, die RECO op voorsprong bracht. Nu bleef RECO ZVH sterk spelen en uiteindelijk kon Max Nieuwstad deze set met 25-22 uitmaken.

In de tweede set nam TTP gelijk het initiatief en nam via hun sterke service, waar de verdediging van RECO veel moeite mee had. Bij 4-10 kwam Mika Prins voor Sam van der Loo in het veld om de verdediging te steunen. In deze set maakten de Zevenhuizenaren te veel service fouten en konden daarmee niet scoren. TTP liet zich niet verrassen en wist deze set met 14-25 winnend afsluiten.

RECO zette de samenstelling die de tweede set eindigde in de derde set staan. In deze set wist de thuisploeg meer het initiatief nemen en pakte een voorsprong die tot 13-11 werd vastgehouden. Nadat in deze fase de voorsprong niet goed verdedigd werd kon TTP zich terugvechten in de wedstrijd en met hun service de druk bij RECO te leggen. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles, bij 13-16 werd Mika Prins gewisseld voor Sam van der Loo en bij 14-19 kwam Bram Wiltenburg weer voor Timothy Scheffers binnen de lijnen. Dit gaf wat extra stimulans en het werd mede door de blokkering van Jesse Hanemaaijer verkleind tot één punt (18-19). In deze fase kwam ook nog Julian Perdijk in het veld voor Vincent van der Kraats, maar moest na het gescoorde punt van TTP weer eruit. TTP bleef koel verder aanvallen en zorgde dat deze set met 22-25 winnend werd binnengehaald.

In de vierde set kwam RECO met de eerste basis in het veld en TTP bij te houden, bij 8-9 kwam Tom Sonneville in het achterveld voor Max Nieuwstad binnen de lijnen en voerde zijn functie goed uit. RECO kwam weer terug bleef bij. Bij 12-12 nam Max Nieuwstad het weer over van Tom Sonneville. Aanvallend hielden de beide teams elkaar in evenwicht en pas bij 20-20 wist TTP het heft in handen te nemen en kon met de laatste service deze set met 22-25 winnen en daarmee drie punten aan hun conto toevoegen.

Voor de heren van RECO ZVH is het zaak om weer alles op orde te krijgen en zich te beraden op de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd is een streekderby, tegen VCN uit Capelle aan den IJssel. VCN  staat qua punten op gelijke hoogte op de ranglijst en RECO kan bij winst een plaats stijgen. De wedstrijd  wordt zaterdag 17 december om 20.30 uur gespeeld in Oostgaarde.

Na deze wedstrijd zal voor de beker gespeeld worden op woensdag 21 december om 19.30 uur tegen het Apeldoornse Dros-Alterno, koploper in de tweede divisie B.

RECO ZVH: Sam van der Loo (6)(Mika Prins(4)), Max Nieuwstad(10)(Tom Sonneville), Bram Wiltenburg (1)(Timothy Scheffers(2)), Vincent van der Kraats (10)(Julian Perdijk (1)), Jesse Hanemaaijer (4), Benjamin Parkinson(16), Richard Rademaker (L)

TalentTeam Papendal: Siebe Korenblek (13), Marijn Ten Barge (3)(Saimen Hage(11)), Thomas Sleurink (18)(Xander Bomert(2)), Guus Boer (16), Kees Merkx (2)(Ilja van der Pijl(3)), Thom van der Ent (4), Alek Aleksov (L)

Foto’s : André Dirks