8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Code oranje voor ijzel en gladheid

Het KNMI heeft een code oranje afgegeven. Vanaf het eind van de middag gaat het van het zuidwesten uit ijzelen. Hierdoor kunnen schade en gevaar ontstaan als gevolg van gladheid. De ijzel trekt noordoostwaarts en bereikt het noordoosten in de tweede helft van de avond.

Volgens weerman Leen de Koning duurt de gladheid niet erg lang :”Komende avond en nacht veel bewolking en af en toe regen. Tijdelijk kan het door ijzel nog even glad zijn, maar dit zal slechts van korte duur zijn. In de loop van de nacht loopt de temperatuur op naar 6 tot 8 graden. Morgen zijn er in de ochtend nog perioden met regen, in de middag wordt het droger. De wind is krachtig en waait uit het zuiden. De maximum temperatuur schommelt rond de 9 graden“. Meer weer van Leen de Koning staat op https://www.leendekoning.nl

De gemeente Zuidplas heeft al laten weten dat de gladheidsbestrijding al bezig met het strooien van de vastgestelde strooiroutes. De gemeente heeft een plan gemaakt waarbij alle doorgaande routes worden bereden. Deze routes staan op https://www.zuidplas.nl/strooiroutes-zuidplas. Hierin wordt ook uitgelegd wat de gemeente niet strooit zoals stoepen en parkeerplaatsen.

Infographic van het KNMI over code Oranje
Advertentie