8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Papiercontainers Dorrestein worden vervangen door papierbakken

De gemeente Zuidplas gaat de zeecontainers voor oud papier in de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein vervangen voor papierbakken, zoals al eerder werd gedaan bij de Reigerhof. Deze bakken worden dan vier keer per week geleegd in de hoop dat de hiermee voldoen kan worden aan de vraag. Nu is het vooral op zaterdag een drukte van belang bij het winkelcentrum.

De gemeente had dit vermeld op haar gemeentepagina zonder de pers te informeren waardoor de communicatie naar de inwoners niet optimaal is. In deze advertentie is te lezen dat er 2 containers komen met elk 4m3 inhoud en deze wordt dan 4x per week geleegd. Er komt in totaal dus 32 m3 aan papierstroom per week. De zeecontainer die nu wordt gebruikt heeft een inhoud van 67,8m³. Het is niet bekend of de hele container op een zaterdag gevuld wordt.

Volgens de gemeente is het een aanvulling op de maandelijkse ophaalronde van Zuidplas voor het oud papier. Omdat de piek vaak op zaterdag ligt, wordt er gevreesd voor een rommelige omgeving rond het winkelcentrum. Dit is ook het geval geweest bij het plaatsen van de papiercontainers bij de Reigerhof en nog regelmatig zijn deze containers vol.

Wie overigens niet afhankelijk wil zijn van de papiercontainers van de gemeente, kan terecht op zaterdag bij de Hervormde gemeente aan de J.A. Beijerinckstraat of doordeweeks bij de containers bij V.V. Nieuwerkerk.

Eerdere overlast door plaatsen papiercontainers bij de Reigerhof
Advertentie in Hart van Holland
Advertentie