8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Zuidplas is voorbereid op jaarwisseling

De gemeente Zuidplas is voorbereid op de aankomende jaarwisseling. De woordvoerder van de gemeente Zuidplas liet weten aan Gouwe IJssel Nieuws: “De gemeente is samen met haar samenwerkende (veiligheids)partners voor zover mogelijk voorbereid op de jaarwisseling“. Dat geldt ook voor handhaving om de vuurwerkregels te handhaven.

Vuurwerkvrije zones

In tegenstelling tot de gemeente Rotterdam kent Zuidplas geen algemeen vuurwerkverbod anders dan de nu al illegale soorten vuurwerk. Maar op 20 meter afstand tot en in een winkelcentrum en 50 meter gemeten vanaf de hekken van dierenpark (zoals het hertenkamp in Nieuwerkerk) zijn aangewezen tot vuurwerkvrije zones door het college van B&W.

Maatregelen en festiviteiten

In Moordrecht zet de gemeente fors in op handhaving van de openbare orde, vorig jaar was er een groep die een spoor van vernielingen achterliet en moest op de oudejaarsdag de Mobiele eenheid in actie komen. Voor de inwoners van Moordrecht was er kortgeleden al een bijeenkomst. Volgens de gemeente zijn er diverse mensen die op hun tellen moeten passen : “Enkele raddraaiers van de vorige jaarwisseling hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen en ook zijn forse dwangsommen opgelegd aan vuurwerkovertreders. Pleegt een overtreder een overtreding, dan wordt bij constateren direct € 3.000 verbeurd“. De politie en Jeugdwerk houden de boel in de gaten en zijn er al preventief ramen van bushokjes verwijderd.

Enkele raddraaiers van de vorige jaarwisseling hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen

Woordvoerder gemeente Zuidplas

Na afloop van de gemeenteraad afgelopen dinsdag legde burgemeester Weber uit dat men in Moerkapelle hard bezig is om daar een festiviteit te organiseren maar er moet nog wel wat gedaan worden zoals een vergunning.

Buitendienst

Naast de hulpdiensten en handhaving is de buitendienst van de gemeente klaar. “Gedurende de jaarwisseling zal er door de Buitendienst inzet worden gepleegd om gevaarlijke/risicovolle situaties te verhelpen/veilig te stellen. Ook zal tijdens de jaarwisseling operationele inzet worden gepleegd ter ondersteuning van brandweer en politie, bijvoorbeeld het afvoeren van brandgevaarlijk materiaal. Er hebben dienstenoverleggen (operationeel) en een eerste schouw in de buitenruimte plaatsgevonden op eventuele gevaarlijke/risicovolle situaties” legt de woordvoerder uit.

Advertentie