8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Geen verlaging van OZB 2023 in Zuidplas

De OZB voor 2023 zal niet worden verlaagd. Dat is de uitkomst van de raadsvergadering van 20 december waar het tarief werd vastgesteld. Eerder bleek dat de verhoging van het tarief niet een 2,4% maar een 4% hogere aanslag gaat opleveren. VVD en ChristenUnie/SGP waren het hier niet mee eens en gingen hierover het debat aan.

Wethouder Schuurman had hiervoor de toezichthouder, de Provincie Zuid-Holland, gevraagd of de begroting mocht worden aangepast ondanks dat deze al ingediend was. Dit bleek niet mogelijk te zijn en daarom dienden de partijen met het CDA en NEZ een amendement in om deze verhoging volgend jaar te berekenen.

Tijdens het debat kwam het tot een discussie tussen Karreman (VVD) en Damen (PvdA/GroenLinks). Damen vond het bijzonder dat de VVD en ChristenUnie/SGP zo drukte maakten over ongeveer een tientje per jaar, is dit voor de achterban van deze partijen vroeg hij zich af. Karreman was hierover duidelijk, het is voor onze partij een principe.

De verhoging wordt berekend op de verwachte opbrengst van de OZB en deze methodiek is in 2015 vastgesteld. Wethouder Schuurman beloofde de raad om met hen aankomend jaar nogmaals naar deze systematiek te kijken. Het amendement om de verrekening bij het vaststellen van het tarief 2024 behaalde een grote meerderheid in de gemeenteraad.

Advertentie