8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Doorzetter Marit Huisman zwemt naar 2 bronzen medailles op NK zwemmen

KortgeledenĀ werden door de KNZB de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen Korte baan (25 meter bad) gehouden in het Hofbad in Den Haag. De 17 jarige Moordrechtse zwom dit jaar voor het eerst mee met de Senioren Klasse 1/2.

Ze mocht starten op de 50/100 en 200 meter rugslag en 50 en 100 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Haar goede prestaties leverden haar in de middag 4 keer een B-Finale op bij de Open Klasse Senioren. Naast haar mooie persoonlijke records wist ze 2 bronzen medailles binnen te slepen op de 50 meter rugslag en 50 meter vlinderslag in de Klasse Senioren 1/2.

Dit alles is te danken aan haar flinke dosis doorzettingsvermogen en motivatie om veel te trainen in zowel het bad als in de sportschool. Ook zwemt ze regelmatig buitenlandse wedstrijden om ervaring op te doen voor het grotere werk in de toekomst.

Om dit te kunnen bekostigen heeft Marit een leuke loterij / sponsoractie opgezet, die tot eind januari 2023 loopt.Ā  Wie Marit wil helpen kan een kijkje nemen op haar sponsor site: Talent Crowdfunding | Help Marit Huisman Naar Het EK Zwemmen 2023! (yvgtf.nl)

Advertentie