8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Jinth Engelse vier keer podium op NJK

Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven werd maar liefst vier keer eremetaal gezwommen door Jinth Engelse. Als rugslag specialist kon Engelse tijdens de eerste wedstrijddag zichzelf direct waarmaken met een zeer fraai ingedeelde 200 meter rugslag. In de laatste meters kon ze nipt de nummer drie voor blijven en de zilveren medaille was daarmee een feit.

Tijdens de tweede dag stond de 100 meter vrijeslag en 100 meter rugslag op het programma. Beide wedstrijden bestonden uit voorronden en de beste tien zwemmers gingen in een finale wedstrijd de prijzen verdelen. Op de 100 meter vrijeslag bleek een mooie bronzen medaille het hoogst haalbare. In de finale van de 100 meter rugslag spetterde het van de spanning, de tussentijd bij het keerpunt was nagenoeg dezelfde als de directe concurrente. In de tweede helft moest iets worden toegegeven en een zilveren medaille werd aan de erelijst toegevoegd.

De derde dag was voor de korte afstanden, ook hier kon Engelse aanhaken bij de concurrentie en tijdens de 50 meter vrijeslag werd een zilveren medaille toegevoegd. Als kers op de taart bleek dat op alle vier de afstanden een clubrecord was gezwommen.

Bij de heren junioren waren twee Niemo Barracuda zwemmers gekwalificeerd, Myron Artemenko had zich voor tien afstanden geplaatst en Twan Huisman voor twee afstanden. Beide hadden in het kampioenschap een bijrol maar een flinke dosis ervaring kan worden meegenomen naar een volgende kampioenschap.

Advertentie