8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Eend keert terug naar Waddinxveen met een ludieke boetedoening naar Dierendal

De kop van de Eend die afgelopen week verdween van de rotonde van de Beijerincklaan met de Zuidplaslaan in Waddinxveen komt op 2 januari terug op zijn plek na het uitstapje naar Donkerbroek in Friesland. Dat laat burgemeeter Nieuwenhuis weten in een reactie. Als ludieke boetedoening wordt er een bedrag naar Dierendal overgemaakt.

De oudejaarsvereniging de Nachtdravers hadden de gigantische kop van 3.10 bij 2.30 centimeters van de rotonde afgehaald en getoond in het dorp als wijze van een oudejaarsstunt. Een ander dorp uit de gemeente Ooststellingerwerf hadden de letters TOP van het Top2000 café in Hilversum gehaald.

Burgemeester Nieuwenhuis heeft inmiddels een reactie gegeven op de actie en laat weten dat er contact geweest is. “We begrijpen dat de Nachtdravers een oudejaarsactie wilden uitvoeren. Tegelijkertijd vinden we ook dat je van andermans spullen af moet blijven. Inmiddels hebben we contact gehad. We zijn blij dat vanmiddag de eend weer terug op zijn plek wordt gezet. Aangifte gaan we niet doen, maar de Nachtdravers maken  als ludieke boetedoening een bedrag over naar Stichting Dierendal.”

de Nachtdravers maken  als ludieke boetedoening een bedrag over naar Stichting Dierendal

Burgemeester Nieuwenhuis (Waddinxveen)

De oudejaarsvereniging liet aan de Leeuwarder Courant weten dat de eend in goede staat is gebleven en daardoor onbeschadigd terug komt naar het Gouwedorp. Op de sociale media in Waddinxveen werd er vooral met een lach gereageerd, op een enkeling na die de actie van de Friezen niet kon waarderen. De Nachtdravers hebben de eend gebruikt om een statement te maken naar de gemeente Stellingerwerf voor meer woningen voor jongeren met “gemeente stop met het gesnater, bouw huizen voor de jeugd voor later”

Advertentie