vrijdag 26 april 2024

Dames van Jumbo ZVH geconcentreerd naar volgende bekerronde

De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag de eerste wedstrijd van 2023. Op deze avond in Swanla werd een wedstrijd in de derde bekerronde gespeeld tegen het team van Lovoc uit Loosdrecht. De Zevenhuizense dames waren aan hun stand verplicht  om deze wedstrijd met 3-0 te winnen van dit promotieklasse team. De Jumbo wisten geconcentreerd de wedstrijd via de setstanden 25-16, 25-13 en 25-14 met 3-0 te winnen,

Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl kon niet beschikken over een geheel fitte selectie en was zelf ook net uit de lappenmand gekomen. De volgende basis kwam binnen de lijnen; Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH moest in het begin weer even wennen, na een week rust en kwam langzaam op gang. Ondanks het wisselend succes met de service  de Zevenhuizense dames Lovoc toch onder druk te zetten. Aanvallend wisten Vera Bruggeman en Sonja van Mil door de goede set-ups van Demi van Es goed te scoren. Waarbij Jolien van Dam op dreef was en alle ballen van de grond wist te houden en daardoor beter verwerkt kon worden. Bij 22-15 voerde coach Michelle van der Knaap-Bijl de bekende dubbele wissel uit, Inge van Tilburg en Izzy van Spengen kwamen in het veld voor Marina Mijajlovic en Demi van Es. Bij setpoint kwam Mariëlle Gerritsen aan de opslaglijn en deze wist met haar service ace de stand op 25-16 te brengen.

In de tweede set nam Inge van Tilburg het spelverdelen over van de licht geblesseerde Demi van Es (knie) en wist gelijk haar aanwezigheid in daden om te zetten. Met haar service zorgde ze er voor dat Jumbo snel op een 3-1 voorsprong kwam, Jumbo nam het heft in handen en liet dit niet meer uit handen nemen. Aanvallend kwam Marina Mijajlovic goed door en pakte haar punten mee. Bij 13-6 werd Anniek Scheffers gewisseld voor Julia Zwinkels, die de middenaanval overnam. Jumbo bleef doorgaan en bij 17-8 kwam jeugdspeelster Izzy van Spengen in het veld voor Marina Mijajlovic en wist gelijk met haar eerste aanval een punt te scoren. In de eindfase wist Lovoc na een time-out wat meer tegenstand te geven, maar Jumbo bleef scherp en met 25-13 werd deze set binnen gehaald.

In de derde set nam Jumbo, met Juli Zwinkels in het veld, wederom het initiatief en wist de servicedruk verder op te bouwen. Binnen luttele minuten was een 8-2 voorsprong ween feit en nam de coach van Lovoc zijn eerste time-out, Sonja van Mil wist met haar service de stand van 9-4 naar 14-5 te brengen, Jumbo wisselde bij 16-8 weer en kwam Izzy van Spengen binnen de lijnen. Die ook nu weer een puntje mee pikte, nu met haar service. Ook spelverdeelster Inge van Tilburg pikte een puntje mee, na een pass kon zij direct een punt scoren. Uiteindelijk wist Jumbo ZVH zoals verwacht deze set met 25-14 winnend afsluiten.

Voor de Zevenhuizense dames staat de volgende competitiewedstrijd, weer in eigen huis, gepland op zaterdag 14 januari om  16.15 uur in Swanla tegen het tweede  team van Taurus uit Amersfoort, dit team staat op een tiende plaats in de tweede divisie.

Foto’s : Carla van Es