zaterdag 20 april 2024

RECO ZVH weet punt te pakken van Sliedrecht Sport

De RECO ZVH heren speelden zaterdag de tweede wedstrijd van deze week, nu een competitiewedstrijd met als tegenstander Sliedrecht Sport. Dit team staat op een zesde plaats en heeft zicht op deelname aan de play-off om het kampioenschap. In een aantrekkelijke wedstrijd konden Zevenhuizense heren niet de winst naar zich toetrekken en moest toezien dat slierecht Sport via de setstanden 18-25, 25-23, 21-25, 25-21 en 8-15 met 3-2 deze wedstrijd winnend afsloot.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman kon weer beschikken over de volledige selectie en stuurde de volgende basis het veld in: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Sam van der Loo, Mika Prins en libero Richard Rademaker. Het team van Sliedrecht Sport liet vanaf het begin zien, wat hun intentie was met deze wedstrijd. Met een sterk blok en service werd RECO onder druk gezet en al snel moest coach Kristian van der Wel bij 2-6 een time-out nemen. Mika Prins kon daarna de opslag terug halen en langzaam wist RECO meer in de wedstrijd komen. Sliedrecht bleef met zijn service scoren en bij 10-14 voerde RECO-coach een dubbele wissel uit, na lange afwezigheid kwam Yannick Verberne binnen de lijnen en ook Timothy Scheffers kwam in het veld. Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats kregen rust. Toch bleef de middenaanval van Sliedrecht goed scoren en bij 12-18 kwam Max Nieuwstad voor Sam van der Loo in het veld. RECO kon niet doorstoten en vanaf 13-18 werd in gedeelte de dubbele wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Sliedrecht Sport deze set met 18-25 binnen te slepen.

In de tweede set nam RECO gelijk het initiatief en kon Sliedrecht onder druk zetten. Met Vincent van der Kraats aan de opslaglijn, wist RECO een gat te slaan en bij 5-2 nam Sliedrecht een time-out. Dit had niet gelijk effect en met de sporadische middenaanvallen van Benjamin Parkinson en Jesse Hanemaaijer liep RECO verder uit. De 17-12 namen de gasten weer een time-out en langzaam wisten ze het gat kleiner te maken en bij 22-20 nam RECO een time-ut. In deze fase werd het een boeiend en spannend gevecht, wie deze set zou gaan winnen. Uiteindelijk wist Vincent van der Kraats met zijn aanval de setwinst met 25-23 zeker te stellen.

Sliedrecht Sport startte in de derde set alerter en kon aanvallend door het midden veelvuldig scoren en nam al vlot een 7-10 voorsprong een time-out volgde. Bij10-12 werd de dubbele wissel ingezet en kon Yannick Verberne bij 11-14 zijn eerste punt scoren. Bij 14-17 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Door een sterke service van Bram Wiltenburg en een aanval van Sam van der Loo werd het gat tot één verkleind en ging Sliedrecht bij 16-17 wisselen. Bij 17-18 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Mika Prins. Sliedrecht ging verder en kon met 21-25 deze set winnen.

In de vierde set was de terugkeer van Jasper de Jong een feit en nam de positie van Jesse Hanemaaijer over. Vanaf het begin nam RECO het heft in handen en kon serverend en aanvallend punten scoren en te zorgen dat Sliedrecht in een time-out moest vluchten. Dezen konden niet verhelpen dat RECO ging stagneren. Aanvallend bleven de Zevenhuizense heren overeind staan en bij 18-14 kwam Yannick Verberne binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats om aanvallend zijn lengte te benutten. Dit gebeurde ook en na een goed blok volgde een sterke aanval en kwam RECO naar 20-15. Bij 21-16 volgde de terug wissel en kon RECO het scoren vervolgen en wist Vincent van der Kraats, topscorer met 27 punten, deze set met 25-21 afsluiten.

In de beslissende vijfde set pakte Sliedrecht de draad weer op en kon blokkerend de aanvallen van RECO goed pareren. Bij 6-8 werd er van kant gewisseld, maar de Zevenhuizense heren konden niet in de wedstrijd terugkomen en met 8-15 wist Sliedrecht deze set en wedstrijd te winnen. Met deze punt wist RECO een plaats op de ranglijst te klimmen.

Voor de heren staat zondag 22 januari alweer een uitwedstrijd op de rol, dan spelen zij om 18.00 uur in Odiliënberg de wedstrijd tegen de nummer twee van de eredivisie Numidia VC Limax. De volgende wedstrijd voor RECO is zaterdag 28 januari om 20.30 uur tegen Active Living Orion in Doetinchem

RECO ZVH: Mika Prins (14), Sam van der Loo (7)(Max Nieuwstad)), Bram Wiltenburg (8)(Timothy Scheffers)), Vincent van der Kraats (27), Jesse Hanemaaijer(2)(Jasper de Jong(1)), Benjamin Parkinson (10), Yannick Verberne (3), Richard Rademaker (L)

Sliedrecht Sport: Daan Haanappel (4)(Hugo van Veen (2)), Marius den Hartog (15)(Rick van der Sluis)), Luuk de Groot (14), Youri Ebbelaar (24), Jesper van Muijden (11), Raygid Isenia (11), Mart de Groot (L)

Foto’s : Steef van Duin