8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Nep bankmedewerker steelt 10.000 euro van Nieuwerkerker

Een inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel is ruim 10.000 euro armer nadat hij is opgelicht door iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. Met een verhaal over ongebruikelijke transacties op zijn rekening heeft diegene het voor elkaar gekregen dat het 69-jarige slachtoffer zijn pincode gaf en zijn pas liet ophalen. Die is vervolgens uitgebreid gebruikt in Amsterdam. Op dinsdagavond 24 januari besteed Team West, een samenwerking tussen Omroep West en de politie aandacht aan deze zaak.

Het 69 jarige slachtoffer werd benaderd door iemands die zich voordeed als medewerker van de bank. Met een verhaal over ongebruikelijke transacties op zijn rekening heeft diegene het voor elkaar gekregen dat het 69-jarige slachtoffer zijn pincode gaf en zijn pas liet ophalen. Die is vervolgens uitgebreid gebruikt in Amsterdam.

Omdat ook de opnamelimiet van de rekening is verhoogd, is het gelukt om ruim 10.000 euro te stelen. Op beelden van een kledingwinkel in de Utrechtsestraat is te zien dat vier mannen aan de kassa staan om kleding af te rekenen. Twee van die mannen zijn vervolgens ook te zien bij verschillende geldautomaten, waar nog eens duizenden euro’s worden opgenomen.

Bron : Politie/Team West

Het programma is te zien op Omroep West : Ruim 10.000 euro gestolen: mannen kopen kleding en pinnen er op los – Omroep West

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Advertentie