8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Loop mee in het donker met de lampionnenop-tocht in Zevenhuizen op zaterdag 28 januari

Zaterdag 28 januari 2023 hebben alle kinderen uit Zuidplas tot 12 jaar weer de mogelijkheid om (gratis) mee te lopen met de sfeervolle en gezellige lampionnenoptocht in Zevenhuizen.

De lampionnenoptocht is een (gratis) avondwandeling voor kinderen en hun (groot-)ouders. Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert deze feestelijke optocht in principe elk jaar rond de verjaardag van Prinses Beatrix. Alle deelnemers mogen verkleed komen en kunnen daarmee een leuk prijsje winnen. Ze krijgen onderweg wat lekkers. Het is een gezellige wandeling die je niet wil missen.

Route en fakkelverkoop

De route van de lampionnenoptocht is dit jaar extra spannend. men loopt namelijk door een stuk van Zevenhuizen waar het met alleen een lampion erg donker is: de Hennipgaarde. Om het extra sfeervol te maken verkopen we in het Dorpshuis vooraf fakkels. Aansteken kan buiten bij de vuurkorven bij aanvang van de wandeling. Kijk voor de route op www.oranjezevenhuizen.nl.

Win een prijs

De lampionnenoptocht in Zevenhuizen sluit altijd aan bij het prentenboek van het jaar. In 2023 is dat ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Maximiliaan nodigt al zijn knuffel-beesten uit voor zijn feestje. Kom jij ook als knuffel naar het feestje? Jouw eigen knuffel-beest mag uiteraard ook mee. Als je zelf verkleed komt, maak je kans op een leuke prijs! Dus bekijk en lees het boek, pak je favoriete knuffelbeest, maak of koop een leuke lampion en zoek een bijpassende outfit uit en misschien kan iemand je zelfs wel schminken.

Praktische informatie

Wat: de leukste optocht van Zuidplas
Datum: zaterdag 28 januari 2023
Verzameltijd: vanaf 18.45 uur
Starttijd: 19.00 uur
Eindtijd: tot ongeveer 20.00 uur
Plaats: vertrek Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen
Voor wie: kinderen tot 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: gratis

De verwachting is dat de wandeling een uur duurt. Kleine kinderen mogen uiteraard ook in een buggy of wandelwagen mee. Men loopt de route gezamenlijk, dus echt als optocht.

Stichting Oranje Zevenhuizen

Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert de lampionnenoptocht ieder jaar. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.

Archiefbeelden uit 2020
Advertentie