8.5 C
New York
zondag 1 oktober 2023

Plannen voor privéschool voortgezet onderwijs de Smaragd

Komend schooljaar willen de initiatiefnemmers gaan starten met een nieuwe school voor voortgezet onderwijs, VO de Smaragd in de regio. VO de Smaragd is een B3 school. Dit wordt ook wel een staatsvrije school of particuliere school genoemd. Als B3 school ontvangt men geen geld van de overheid. Dit geeft de initiatiefnemers meer ruimte om het onderwijs in te richten volgens hun ideaal.

De plannen van de initiatiefnemers zien voor hen dat men het voortgezet onderwijs op de Smaragd als volgt kan samenvatten:

 • Een kleine school
 • Vanuit nieuwsgierigheid mogen leren
 • Kleine groepen (max. 17 leerlingen)
 • Je eigen ontwikkelingslijn volgen op basis van jouw interesses, talenten en krachten
 • Veel aandacht voor sociaal-emotionele aspecten
 • Leren op je eigen niveau
 • De natuur als uitgangspunt om te leren
 • Leren vanuit het doen
 • Zelfstandig, maar ook samen
 • Leren vanuit eigen interesse en geïnspireerd door anderen
 • Geen huiswerk en toetsen

VO de Smaragd biedt voortgezet onderwijs voor vmbo-t (mavo), havo en vwo. Binnen onze school maken we geen onderscheid in de verschillende niveaus. Iedereen leert op zijn eigen niveau en dat kan per vak verschillend zijn.

Naast de ‘gebruikelijke’ vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde hebben we ook een ruim aanbod op andere gebieden zoals meditatie, koken, edelstenen en manifesteren. De organisatie is momenteel nog bezig met het vinden van een geschikte locatie (met veel buitenruimte), maar dit zal gaan worden in de omgeving Nieuwerkerk / Zevenhuizen / Rotterdam Nesselande.

Advertentie