8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Schade door jaarwisseling in Zuidplas beduidend lager dan voorgaande jaren

Tijdens de jaarwisseling en de periode daaraan voorafgaand zijn 10 prullenbakken en 15 verkeersborden vernield. Er is geen schade aan zitbanken of speeltoestellen. Wel is de beglazing van 4 bushokjes vernield in aanloop naar de jaarwisseling in Zevenhuizen. De kosten daarvan komen voor rekening van de exploitant. In totaal wordt de schade voor de jaarwisseling 2022-2023 geraamd op ongeveer €6.500,00. Dit is beduidend lager dan voorgaande jaren“. Dat laat de gemeente Zuidplas weten in een persbericht.

Elke schadepost er één teveel

Burgemeester Weber

Volgens de gemeente is de schade tijdens voorgaande jaarwisselingen was ca. €35.000,- (2020-2021) en ca. €27.000,- (2021-2022) en werden er in 2021-2022 30 prullenbakken en 60 verkeersborden vernield. Ook zorgde de schade aan zitbanken en speeltoestellen toen voor een hoge kostenpost. Dit jaar was er door Zuidplas fors ingezet op preventie in Moordrecht en Moerkapelle waar vorige jaar wisseling de ME moest worden ingezet. Een van de plekken waar vernielingen waren geconstateerd was het Moerhoutpark in Moordrecht. In dit dorp was preventief het glas uit de bushokjes verwijderd.

Burgemeester Han Weber: “Elke schadepost er één teveel, onwenselijk én bovendien een aantasting van het gevoel van veiligheid. Daarom blijft het noodzakelijk om alles in het werk te stellen om het schadebedrag tijdens de jaarwisseling beperkt te houden. Daar hebben we met z’n allen – gemeente, politie, handhaving én inwoners – een belangrijke taak in. Voorafgaande aan de jaarwisseling blijft de gemeente dus ook inzetten op bewustwording en preventie.”

Advertentie