vrijdag 26 april 2024

Belangrijke zege voor CKV Nieuwerkerk

Na de zeperd van twee weken geleden tegen De Meeuwen en de toch ook wel forse nederlaag bij Avanti stond er zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma in de Kleine Vink. Nieuwerkerk ontving ODIK uit Barneveld.

In een redelijk gevulde sporthal werd het een mooi korfbalgevecht tussen Nieuwerkerk en ODIK. Nieuwerkerk had deze keer duidelijk wel de belangen van de wedstrijd door en knokte voor elke meter. Dan is het natuurlijk ook lekker als aanvoerster Eva Boeter de eerste bal binnenschiet. Binnen vijf minuten een 3-1 voorsprong, maar ODIK is een taaie tegenstander. Na een kleine 10 minuten is het 4-4 en na een kwartier 6-6. In de 17e minuut is daar de eerste voorsprong voor ODIK; 6-7. Nieuwerkerk blijft rustig en komt snel weer naast ODIK. Kort voor rust is het 9-9. De slotminuut van de eerste helft is voor Nieuwerkerk: Melissa v.d. Velde en Lotte Larooij bezorgen  Nieuwerkerk een 11-9 voorsprong bij de rust.

De start van de tweede helft is voor ODIK dat al snel op 11-11 komt. Nieuwerkerk scoort helaas de eerste 5 minuten na rust niet. Na die 11-11 gaat Nieuwerkerk nog beter verdedigen. Exemplarisch zijn de vele onderscheppen van Larooij op wilskracht. Ook Wouter Wilhelm onderscheidt zich in het 1-1 verdedigen. Het goede verdedigen maakt dat Nieuwerkerk zonder te excelleren toch kan uitlopen.

Na tien minuten in de tweede helft is het 14-11, het eerste gaatje van drie. De benutte strafworp van Wouter Wilhelm op 15-11 was ook heel belangrijk! Het publiek ging er extra goed achter staan. Tien minuten voor tijd pas weer een goal van ODIK: 15-12 door de 8e treffer van Milko van Golberdinge. Huijser verdient op die stand een strafworp, maar hij mist (de derde gemiste strafworp van Nieuwerkerk). Een minuut later alsnog 16-12 via een raak schot van Mika de Ruiter (zijn vierde goal). Daarna beslist Nieuwerkerk de wedstrijd door doelpunten van invalster Tessa van Dijk en Matthijs Lansbergen: 18-12. Nieuwerkerk speelt de wedstrijd goed uit en wint deze belangrijke wedstrijd met 21-15.