vrijdag 26 april 2024

Verzwakt Jumbo ZVH laat punten liggen.

De Jumbo ZVH dames  speelden zaterdag in Swanla tegen het team van Dosko uit Bodegraven, de Zevenhuizense dames gingen vol vertrouwen de wedstrijd aan, zeker met in hun achterhoofd de 4-0 uitslag in de uitwedstrijd. Helaas kon Jumbo ZVH alleen in de eerste twee sets winnend afsluiten. Via de setstanden 25-16, 25-23, 20o-25, 9-25 en 12-15 wist Dosko deze vijfsetter winnen,

Trainer/Coach Michelle van der Knaap-Bijl kon niet beschikken over een volledig fitte selectie, Inge van Tilburg was niet inzetbaar en ook Rianne van der Stelt was niet volledig inzetbaar en Mariëlle Gerritsen moest op een andere positie spelen. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Julia Zwinkels, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten gelijk het initiatief te nemen en kon via een sterke service de verdediging van Dosko onder druk te zetten. Jumbo kon met Demi van Es, die haar aanvalsters goed in stelling kon brengen en zij via het blok van Dosko kon scoren. Op het eind werd de servicedruk wat minder kon Dosko terugkomen, toch hield Jumbo de voorsprong vast en sloot deze set met 25-16 af.

Jumbo kwam in de tweede set met Vera Bruggeman voor Marine Mijajlovic in het veld, maar kon het sterke spel van de eerste set niet meenemen en er werd onrustig gespeeld. Dosko daarentegen wist met hun middenaanval veel te scoren. Jumbo begon beter te serveren en kon langzaam weer een voorsprong nemen. Met goed verdedigend spel van Jolien van Dam wist Zevenhuizen in de wedstrijd te blijven. Toch kon Dosko gelijkkomen bij 22-22 maar Zevenhuizen bleef kalm en kon uiteindelijk deze set met 25-23 bunnen halen.

In de derde set kwam Jumbo ZVH met dezelfde opstelling in het veld. Jumbo speelde te afwachtend en Dosko gesterkt door hun goede spel in de tweede set wist snel een 2-10 voorsprong te nemen en na een time-out van coach Michelle van der Knaap-Bijl kon Jumbo met een sterke service van Sonja van Mil de draad weer oppakken en het gat verkleinen naar 8-12. Er werd aan Zevenhuizense kant flink gewisseld maar kon niet verhelpen dat Dosko deze set met 20-25 in hun bezit nam.

Dosko nam in de vierde set het heft in handen en liet Jumbo niet in hun spel komen en zorgde met hun service dat Zevenhuizen met hun verdediging niet tot goede aanvallen toe kwam en moest lijdzaam toezien dat Dosko met 9-25 deze set won.

In de vijfde set ging het weer meer gelijk op en kon Jumbo ZVH  met 8-6 voor van kant wisselen. Toch nu weer kon Dosko bijkomen tot 9-9 en weer het initiatief naar zich toetrekken. Met 12-15 werd deze set een prooi voor Dosko.

Voor zaterdag 4 februari staat voor Jumbo ZVH de wedstrijd tegen koploper Volevo in Leidschendam om 16.00 uur op het programma. Volevo heeft afgelopen zaterdag in Utrecht een 3-1 verlies geleden en daardoor is het gat met Jumbo ZVN niet groter geworden en staat Jumbo ZVH  met twee punten achter op Volevo.