8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Niemo Barracuda in nationale zwemcompetitie

De selectie zwemmers van Niemo Barracuda reisde dit weekend af naar Zaandam voor deel 3 van de nationale zwemcompetitie. Na prolongatie, vorig jaar, vanuit de A-klasse proberen de zwemmers van hoofdtrainer Walter Rolloos zich staande te houden in de eerste divisie.

De junioren dames beten het spits af met een estafette. Demi Bos, Jinth Engelse, Anne de Bruijn en Valerie Hesper hielden keurig stand in het estafette geweld en tikte als derde aan. De junioren heren tikte met een miniem verschil als vierde aan en grepen dus net naast het podium. De dames senioren lieten het verschil zien tijdens de vlinderslag, met twee tiende voorsprong tikte Denise Boereboom als eerste aan en Melissa van der Heide verzamelde mooie punten met een vierde plek op deze afstand.

Bij de junioren heren overtrof Myron Artemenko alle verwachtingen, zowel op de 100 meter rugslag en de 200 meter schoolslag een eerste plek en een persoonlijk record (PR). Een verrassende derde plek voor Eli Shields maakte het feestje bij de junioren compleet.

Afsluitend de dames estafette senioren, opening zwemmer Anouchka Bos zorgde direct voor een aanzienlijke voorsprong en mede door drie fantastische overnames zorgde Jinth Engelse, Denise Boereboom en Mila Oomens ervoor dat de voorsprong niet uit handen werd gegeven en de dames konden de eerste plek bijschrijven in de ranglijst.

Grootste verbetering van de PR tijdens deze wedstrijd werd gezwommen door Ninthe Peltenburg, bijna twintig seconde verbetering op de vlinderslag.

Advertentie