8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Nieuwerkerkse start petitie tegen scholenbouw in IJsselpark

De Nieuwerkerkse Mireille Bouwmeester is een petitie gestart tegen het plan van de gemeente Zuidplas om tijdelijke schoollokalen in het IJsselpark te plaatsen. Dit plan is afgelopen week gelanceerd door de gemeente Zuidplas om tijdelijk de bouw van circulaire scholen van de PWA, De Gideon en De Wingerd op te vangen. Het plan om een tijdelijk gebouw in het park neer te zetten is via een brief aan bewoners uit de nabijgelegen woonwijken gestuurd.

Uit een informatienota, die alleen naar de gemeenteraad is gestuurd, blijkt dat Wethouder Zijlstra nadrukkelijk de optie open houdt om ook permanent basisscholen te huisvesten in het IJsselpark.

De initiatiefneemster las het artikel van Gouwe IJssel Nieuws op Facebook en ging over tot actie “Hier ben ik erg van geschrokken, omdat dit ten koste gaat van de huidige recreatie die daar plaats vind. Van de vele soorten vogels die er voorkomen. En van het enige echt veilige losloop gebied voor honden. Daarom heb ik een petitie opgestart” aldus Bouwmeester.

Op de sociale media kreeg ze al bijval van inwoners die net als haar het plan niet steunen. De angst van het afschaffen van de loslooplocatie voor honden en het verkeer zijn punten van zorg. Het IJsselpark ligt aan de IJssellaan welke alleen toegankelijk is voor lijnbus 190 van Arriva.

De petitie is hier te vinden : https://www.petities.com/signatures/zeg_nee_tegen_het_plaatsen_van_klaslokalen_in_het_ijsselpark/

Advertentie