vrijdag 3 mei 2024

Vijfsetter voor Jumbo ZVH in de strijd om de koppositie

De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Leidschendam tegen de koploper van de tweede divisie Volevo. Dit team staat slechts twee punten voor op Jumbo ZVH en de Zevenhuizense dames konden bij volle winst de koppositie overnemen. Dit lukte niet helemaal, maar het gat werd wel verkleind naar één punt. Via de setstanden 23-25, 25-20, 26-28, 25-22 en 13-15 werd een 2-3 overwinning behaald.

Coach Cees van Mullem werd bij deze belangrijke wedstrijd geassisteerd door Martin Rutten, zij konden in deze wedstrijd niet beschikken over een volledige selectie, Demi van Es was niet inzetbaar en Julia Zwinkels was niet aanwezig. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman1, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en kon Volevo meet het initiatief naar zich toe te halen. Bij 12-9 nam Jumbo ZVH hun eerste time-out, dit had resultaat de Zevenhuizense dames wisten de achterstand om te buigen naar een voorsprong/ Tot 23-23 bleef het gewis, wie de  set naar zich toe zou trekken en nu was het Jumbo ZVH die na een goede service van Inge van Tilburg deze set met 23-25 won.

Ook in de tweede set hielden de beide ploegen elkaar bij en kon Volevo na 16-16 het heft meer in handen nemen. Bij 22-18 kwam Rianne van der Stelt voor Marina Mijajlovic in het veld, maar Volevo gaf de voorsprong niet meer uit handen en sloot deze set met 25-20 af.

In de derde set nam Jumbo ZVH het initiatief in handen en kon mede door een sterke servicebeurt van Sonja van Mil de passers van Volevo onder druk zetten en bij 6-9 namen de gastdames onder leiding van oud ZVH trainer René van Essen hun eerste time-out. Dit had niet gelijk het gewenste resultaat, maar langzaam maar zeker kwam Volevo terug en bij 15-15 was dit voor elkaar. Na een spannende eindstrijd, waarbij Volevo tot tweemaal toe een setpoint had, werd uiteindelijk deze set met 26-28 in het voordeel van Jumbo beslist.

De dames van Jumbo moesten de vierde set winnen om Volevo van de koppositie te verdringen, dat wisten de beide teams en er ontstond weer een spannende strijd om de punten. Weer wist Jumbo een lichte voorsprong op te bouwen, maar nu kon Volevo na 13-13 de wedstrijd meer naar hun hand zetten en ondanks een time-out bij 15-13 wisten de Zevenhuizense dames het tij niet te keren en kon Volevo uiteindelijk deze set met 25-22 binnenhalen.

De vijfde set moest de beslissing brengen of de Jumbo dames het gat met Volevo op de ranglijst kon verkleinen. Ook nu weer kwam Jumbo goed uit de startblokken en zorgde ervoor dat de gastdames bij 2-6 hun eerste time-out moesten nemen. Jumbo wisselde van kant met een voorsprong, maar Volevo wist toch weer terug te komen. Bij 8-11 begon coach Cees van Mullem met de eerste van zes  wissels bij Jumbo, Rianne van der Stelt nam de positie van Marina Mijajlovic over en deze wissel en terug wissel zou gelijk opgaand met het scoreverloop uitgevoerd worden. Dit zorgde ervoor dat Volevo niet uit kon lopen en de dames van Jumbo wonnen deze set dan ook met 13-15. Hiermee  namen de dames punten mee naar huis, die zorgde dat de voorsprong van Volevo op de ranglijst gereduceerd werd naar één punt. Hiermee kan Jumbo de strijd om het kampioenschap nog steeds in eigen hand houden.

Voor de dames van Jumbo ZVH  staan de komende week twee thuiswedstrijden op het programma. Voor de competitie speelt Jumbo ZVH tegen het team van Irene uit Bilthoven om 16.15 uur in Swanla. Daarna volgt donderdagavond 16 februari in Swanla om 20.15 uur de wedstrijd in de kwartfinale tegen Limes en ploeg uit de andere derde divisie.